מתכון גרטן ירקות שורש בשמנת | השף הלבן

גרטן ירקות שורש בשמנת

גרטן ירקות שורש בשמנת מושלם וטעים

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גרטן ירקות שורש בשמנת

המרכיבים ל מנות 6-8:

  • 60 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 6 בצלצלי שאלוט קלופים
  • 3 גזרים פרוסים
  • 1 שומר חתוך לרצועות
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 שורש פטרוזיליה חתוכים לקוביות
  • 4 גבעולי טימין
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 שמנת לקצפת 32% מסדרת השף הלבן
  • תבנית משומנת בחמאה

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההככנה:

  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני 180, ממיסים בסיר גדול חמאה ושמן מוסיפים את כל הירקות, הטימין ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים עד להזהבה בוחשים מדי פעם.

  • 03.

    מוסיפים את היין ומאדים על להבה גבוהה עד שהוא נספג בירקות. מעבירים לתבנית מוסיפים את השמנת ואופים 50–60 דקות, עד להשחמה. מגישים חם כתוספת.

    טיימר מופעל
    00:00:00
הכנת? כאן מדרגים
(60)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.