גספצ'יו אבטיח, בולגרית מעודנת וזעתר
מנת פתיחה שהיא משקה מרענ ויהווה פתיח מושלם לארוחה קייצית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
המרכיבים ל6:
- 2 שיני שום קלופות
- 1 פרוסת לחם עבה חתוכה לקוביות גדולות
- 20 עלי נענע
- רבע כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום או שרי
- 2 מלפפונים קטנים פרוסים דק בעזרת קולפן
- 4 צנוניות פרוסות דק
- 1 פרוסת אבטיח חתוכה לקוביות קטנות של 1.5ס"מ
- חצי בצל סגול פרוס דק
- 20 עלי כוסברה קטנים
- 10 זיתי טאסוס פרוסים דק
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
להגשה:
- 100 גרם קוביות בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
- 1 כפית זעתר
- 1 כף דבש
- 1 כפית טבסקו
- 3 כוסות אבטיח חתוך לקוביות גדולות
- חצי כוס פלפל אדום חתוך לקוביות של 2ס"מ
- 2 עגבניות בשלות חתוכות לשמיניות
- 50 גרם לאבנה אסלי "פיראוס"
- חצי בצל סגול קצוץ גס
- 1 פלפל אדום חריף פרוס גס
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים יחד את כל רכיבי הגספצ'יו, מכסים ומשרים ללילה במקרר. במעבד מזון טוחנים יחד את כל הרכיבים למרקם חלק. מעבירים את התערובת שהתקבלה במסננת על מנת להיפטר מהקליפות וגרעינים.
-
02.
מצננים את הגספצ'יו שהתקבל במקרר כשעה לפחות לפני הגשה. מערבבים יחד את הפרוסות מלפפון, צנוניות, קוביות אבטיח, בצל, כוסברה, זיתים ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל.
-
03.
יוצקים את הגספצ'יו המצונן לצלחות הגשה, מניחים מעל את הסלט, לצידו מניחים כף גדושה של לבנה ובוזקים מעליה מעט זעתר.
הכנת? כאן מדרגים