מתכון אנטיפסטי של קישואים ביוגורט וטחינה | השף הלבן

אנטיפסטי של קישואים ביוגורט וטחינה

מנת פתיחה נפלאה וקלה להכנה: קישואים צלויים בחמאה על מצע רוטב יוגורט ולימון

מאת: לימור תירוש
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אנטיפסטי של קישואים ביוגורט וטחינה

המרכיבים ל10 מנות:

  • 10 קישואים קטנטנים
  • 1 כף חמאת תנובה מומסת
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 1 גביע יוגורט כבשים או יוגורט רגיל
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • מיץ סחוט מחצי לימון
  • גרידה מלימון אחד
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 1/2 שן שום קצוצה
להגשה:
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את הקישואים לשניים, לאורך.

  • 02.

    צולים על מחבת פסים מחומם מראש למשך כחמש עד עשר דקות.

  • 03.

    מערבבים היטב את חומרי הרוטב (יוגורט, טחינה גולמית, גרידת לימון, שום, מלח, פלפל, מיץ לימון).

  • 04.

    יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה שטוחה ורחבה, משטחים אותו בעזרת כף ומניחים מעליו את הקישואים בצורת עיגול.

  • 05.

    מברישים את הקישואים בחמאה מומסת, בוזקים מעל מלח גס וטיפת מיץ לימון. מפזרים מעל את פתיתי הפרמזן.מגישים חמים או בטמפ' החדר. 

הידעת?

ניתן לחתוך את הקישוא בשלל דרכים: לרצועות דקות, על ידי קלפן, לעיגולים או כל דרך שתראו לנכון :)

הכנת? כאן מדרגים
(94)