אנטיפסטי של קישואים ביוגורט וטחינה
מנת פתיחה נפלאה וקלה להכנה: קישואים צלויים בחמאה על מצע רוטב יוגורט ולימון
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 10 קישואים קטנטנים
- 1 כף חמאת תנובה מומסת
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
לרוטב:
- 1 גביע יוגורט כבשים או יוגורט רגיל
- 3 כפות טחינה גולמית
- מיץ סחוט מחצי לימון
- גרידה מלימון אחד
- מלח גס
- פלפל גרוס
- 1/2 שן שום קצוצה
להגשה:
- פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
חוצים את הקישואים לשניים, לאורך.
-
02.
צולים על מחבת פסים מחומם מראש למשך כחמש עד עשר דקות.
-
03.
מערבבים היטב את חומרי הרוטב (יוגורט, טחינה גולמית, גרידת לימון, שום, מלח, פלפל, מיץ לימון).
-
04.
יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה שטוחה ורחבה, משטחים אותו בעזרת כף ומניחים מעליו את הקישואים בצורת עיגול.
-
05.
מברישים את הקישואים בחמאה מומסת, בוזקים מעל מלח גס וטיפת מיץ לימון. מפזרים מעל את פתיתי הפרמזן.מגישים חמים או בטמפ' החדר.
הידעת?
ניתן לחתוך את הקישוא בשלל דרכים: לרצועות דקות, על ידי קלפן, לעיגולים או כל דרך שתראו לנכון :)
הכנת? כאן מדרגים