אנטיפסטי בטטה, חצילים ופלפלים בשמן זית
מתכון מינמליסטי המדגיש את טעמם הטבעי של הירקות, מנת פתיחה נהדרת לכל ארוחה
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 2 בטטה בינונית חתוכה לפלחים
- 2 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
- 2 פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
- 2 חציל קטן חתוך לפרוסות בעובי 11/2 ס”מ
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח גס
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
-
02.
את הפלפלים מערבבים עם חומץ בלסמי, 2 כפות שמן זית ומלח גס ומניחים בתבנית אפיה.
-
03.
מפזרים עלהבטטות מלח גס ו-4 כפות שמן זית, מניחים בתבנית אפיה.
-
04.
את החצילים מתבלים במלח גס.
-
05.
אופים כ 20-30 דקות עד שכל ירק מוכן (רצוי להניח כל ירק בתבנית נפרדת).
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים ועורכים בצלחת הגשה, מזלפים את יתרת שמן הזית ומפזרים פלפל שחור גרוס.
הכנת? כאן מדרגים