מתכון אנטיפסטי בטטה, חצילים ופלפלים בשמן זית | השף הלבן

אנטיפסטי בטטה, חצילים ופלפלים בשמן זית

מתכון מינמליסטי המדגיש את טעמם הטבעי של הירקות, מנת פתיחה נהדרת לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אנטיפסטי בטטה, חצילים ופלפלים בשמן זית

המרכיבים ל4-5 מנות:

  • 2 בטטה בינונית חתוכה לפלחים
  • 2 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
  • 2 פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
  • 2 חציל קטן חתוך לפרוסות בעובי 11/2 ס”מ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח גס
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות.

  • 02.

    את הפלפלים מערבבים עם חומץ בלסמי, 2 כפות שמן זית ומלח גס ומניחים בתבנית אפיה.

  • 03.

    מפזרים עלהבטטות מלח גס ו-4 כפות שמן זית, מניחים בתבנית אפיה.

  • 04.

    את החצילים מתבלים במלח גס.

  • 05.

    אופים כ 20-30 דקות עד שכל ירק מוכן (רצוי להניח כל ירק בתבנית נפרדת).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מוציאים ועורכים בצלחת הגשה, מזלפים את יתרת שמן הזית ומפזרים פלפל שחור גרוס.

הכנת? כאן מדרגים
(309)