ריזוטו שמנת פטריות
מהיום הכנת ריזוטו היא לא משימת מסובכת: מתכון לריזוטו שמנת פטריות פשוט להכנה, מושלם לארוחה צמחונית וחלבית ביתית ומשביעה.
המרכיבים ל4:
- 1 חבילת פטריות
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 2 כוסות אורז ארבוריו
- אבקת מרק עוף פרווה
- 50 גרם חמאת תנובה
- רבע כוס יין לבן
- כ- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / גאודה קולקשן מגוררת
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את רוטב השמנת - מטגנים פטריות בסיר קטן עם שליש מכמות החמאה. מוסיפים את השמנת. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט אבקת מרק עוף. מבשלים על אש בינונית עד שמבעבע - לא לצמצם את הרוטב! לאחר הבישול שומרים בצד.
-
02.
מכינים ציר מרק עוף - אבקת מרק עוף פרווה לפי הטעם וכ-
-
03.
3 ליטר מים. יש להכין ציר מעט יותר מרוכז מאשר מרק עוף רגיל. שומרים חם בסיר על האש.
-
04.
במקביל מכינים את האורז - בסיר נוסף, עמוק, שמים את שארית החמאה וכאשר היא נמסה מטגנים את האורז מעט עד שקצת משנה את צבעו. להזהר לא לשרוף! מוסיפים את היין הלבן. יש להמשיך לערבב כל העת ללא הפסקה על אש נמוכה.
-
05.
מוסיפים את הציר בהדרגה אל האורז, בכל פעם כמות של כמצקת אחת. האורז צריך להשאר רטוב כל הבישול אך לא מוצף. תוך כדי בוחשים את האורז ללא הפוגה- חשוב מאד כדי שלא ישרף או ידבק לתחתית. לאחר שהאורז מכפיל את נפחו ונעשה דביק, מוסיפים את רוטב השמנת (חצי כמות ולאחר מכן החצי השני, או בבת אחת). על האורז להיות מעט עיסתי- יש לשים לב שלא יתייבש ומאידך שלא יהפוך לדייסה.
-
06.
כעבור כ-20 דקות טועמים את האורז ובודקים את מידת העשיה (לפי הטעם, אך לרוב מומלץ להכין אל-דנטה). אם מוכן- מורידים מהאש, מוסיפים פרמזן ומערבבים היטב, מגישים ונהנים.
טיימר מופעל
הידעת?
ישנם מעט מטבחים יותר אהובים ברחבי העולם מאשר המטבח האיטלקי. אם זה פסטה, פיצה או לזניה, אין אחד שלא אוהב את כוכבי המטבח האיטלקי. אחד מאותם כוכבים הוא ללא ספק הריזוטו. הדעה הרווחת לגבי ריזוטו היא שהוא מאוד מסובך להכנה ומאוד קל להריסה. אולם, זה הכל תלוי במתכון הנכון. אז אם יש לכם חשק לריזוטו, המתכון הבא בשבילכם. מהיום הכנת ריזוטו היא לא משימת מסובכת: מתכון לריזוטו שמנת פטריות פשוט להכנה, מושלם לארוחה צמחונית וחלבית ביתית ומשביעה.