ריזוטו פטריות עם גבינת פטה – ללא שמנת וחמאה | השף הלבן

ריזוטו פטריות עם גבינת פטה

הריזוטו הזה לא מכיל שמנת או חמאה ולכן הוא מעט קליל יותר ממנות ריזוטו של מסעדות והתוספת של גבינת הפטה מוסיפה לו מליחות נהדרת ומרקם מעולה.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ריזוטו פטריות עם גבינת פטה
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל5 מנות:

לציר ירקות ופטריות:
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 1 בצל מקולף וחתוך גס
  • 1 מקל סלרי
  • 25 גרם פטריות שיטאקי מיובשות
  • 2 ליטר מים
לריזוטו:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק דק
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 סלסלת פטריות פרוסה לפרוסות דקות
  • 1 כוס אורז עגול לריזוטו
  • ½ כוס יין לבן
  • 4 כוסות (1 ליטר) ציר ירקות ופטריות
  • 100 גרם גבינת פטה 16% "פיראוס", מפוררת לפירורים
  • 30 גרם (2 כפות) פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגוררת
  • טימין טרי להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל חומרי הציר בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כשעה ברתיחה עדינה. מכבים את האש, מסננים ומפרידים בין הירקות לציר. 

  • 02.

    במחבת רחבה ועמוקה מטגנים את הבצל כעשר דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים מלח, פלפל ואת הפטריות ומטגנים כעשר דקות נוספות עד שהן מתרככות.

  • 03.

    מוסיפים את האורז ומטגנים אותו כדקה.

  • 04.

    מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב עד שהוא נספג באורז.

  • 05.

    מוסיפים 2 כוסות ציר ומערבבים. מבשלים כמה דקות תוך השגחה וערבוב מדי דקה. כשהציר נספג כולו באורז מוסיפים עוד כוס ציר וחוזרים על פעולת הערבוב והשמירה.

  • 06.

    טועמים ובודקים אם האורז מוכן (הוא צריך להיות רך אך עם גרעין מעט קשה - ולא דייסתי מדי).

  • 07.

    אם הוא עוד לא מוכן מוסיפים עוד חצי כוס ציר וחוזרים על פעולת הבישול-ערבוב.

  • 08.

    כשהאורז מוכן (שימו לב לא לבשל אותו יותר מדי) מכבים את האש ומוסיפים את הפטה והפרמזן. מערבבים בעדינות עד שהגבינות נמסות.

  • 09.

    מגישים מיד עם טימין טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(0)