"ריזוטו" מפתיתי ברוקולי | השף הלבן

"ריזוטו" מפתיתי ברוקולי

ריזוטו בגרסה דלת פחמימה

מאת: חנוך שכטר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: יעל מגן

המרכיבים ל 4-6:

  • 1 שקית (800 גרם) פתיתי ברוקולי מוקפאים "סנפרוסט"
  • 50 גרם חמאה "תנובה"
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 1 כוס יין לבן
  • 200 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות
  • 2 כפות עלי טימין, קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור, גרוס
  • 150 גרם גבינת פרמזן קולקשן, מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את פתיתי הברוקולי במים פושרים במסננת וסוחטים בתוך מגבת עד לייבוש.

  • 02.

    מחממים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה בינונית עד לשקיפות. מוסיפים את פתיתי הברוקולי ואת היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב  כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

      מוסיפים את הפטריות והטימין, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד לצמצום היין.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הפרמזן.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.