"ריזוטו" מפתיתי ברוקולי
ריזוטו בגרסה דלת פחמימה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: יעל מגן
המרכיבים ל4-6:
- 1 שקית (800 גרם) פתיתי ברוקולי מוקפאים "סנפרוסט"
- 50 גרם חמאה "תנובה"
- 2 בצלים, קצוצים
- 1 כוס יין לבן
- 200 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות
- 2 כפות עלי טימין, קצוצים
- מלח
- פלפל שחור, גרוס
- 150 גרם גבינת פרמזן קולקשן, מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את פתיתי הברוקולי במים פושרים במסננת וסוחטים בתוך מגבת עד לייבוש.
-
02.
מחממים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה בינונית עד לשקיפות. מוסיפים את פתיתי הברוקולי ואת היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את הפטריות והטימין, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד לצמצום היין.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הפרמזן.
הכנת? כאן מדרגים