ריזוטו ירוקים | השף הלבן

ריזוטו ירוקים

מחפשים ארוחה צמחונית ומאוזנת? הנה, מצאתם! ריזוטו קטיפתי שמכינים בקלות בתוספת ירוקים נפלאים

מאת: רותם ליברזון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ריזוטו עם ירקות ירוקים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8:

  • 2 כוסות אורז עגול לריזוטו
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 1 כוס (240 מ"ל) יין לבן יבש
  • 12 כוסות ציר ירקות או מים רותחים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול 15% או 10% השף הלבן
  • 70 גרם חמאת תנובה
  • 1 כוס (100 גרם) גבע פרמזן קולקשן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס אפונה עדינה סנפרוסט
  • 1/2 שקית (300 גרם) מיני ברוקולי סנפרוסט
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את האורז ומטגנים 3-2 דקות, עד שצבעו הופך ללבן אטום. מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהוא מתאדה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים לסיר כ-2 מצקות מהציר ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהנוזלים נספגים לחלוטין באורז. מוסיפים 2 מצקות נוספות מהציר ומבשלים שוב, תוך ערבוב, עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים כך עם יתרת הציר, עד שהאורז מוכן - הוא אמור להיות רך, אך עדיין נגיס במרכזו (ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות הציר).

  • 03.

    מוסיפים את השמנת, החמאה וגבינת הפרמזן ומערבבים עד שהן נטמעות בריזוטו. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהכיריים.

  • 04.

    מרתיחים בסיר גדול מים עם 1/2 כפית מלח. קוטמים 3 ס"מ מבסיס גבעולי האספרגוס. חולטים את האספרגוס והאפונה במשך 4 דקות ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מניחים את האספרגוס והאפונה על הריזוטו, מעטרים בבצל הירוק ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)