ריזוטו ירוקים
מחפשים ארוחה צמחונית ומאוזנת? הנה, מצאתם! ריזוטו קטיפתי שמכינים בקלות בתוספת ירוקים נפלאים
המרכיבים ל8:
- 2 כוסות אורז עגול לריזוטו
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- 1 בצל לבן קצוץ דק
- 1 כוס (240 מ"ל) יין לבן יבש
- 12 כוסות ציר ירקות או מים רותחים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול 15% או 10% השף הלבן
- 70 גרם חמאת תנובה
- 1 כוס (100 גרם) גבע פרמזן קולקשן מגוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 כוס אפונה עדינה סנפרוסט
- 1/2 שקית (300 גרם) מיני ברוקולי סנפרוסט
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את האורז ומטגנים 3-2 דקות, עד שצבעו הופך ללבן אטום. מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהוא מתאדה.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים לסיר כ-2 מצקות מהציר ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהנוזלים נספגים לחלוטין באורז. מוסיפים 2 מצקות נוספות מהציר ומבשלים שוב, תוך ערבוב, עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים כך עם יתרת הציר, עד שהאורז מוכן - הוא אמור להיות רך, אך עדיין נגיס במרכזו (ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות הציר).
-
03.
מוסיפים את השמנת, החמאה וגבינת הפרמזן ומערבבים עד שהן נטמעות בריזוטו. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהכיריים.
-
04.
מרתיחים בסיר גדול מים עם 1/2 כפית מלח. קוטמים 3 ס"מ מבסיס גבעולי האספרגוס. חולטים את האספרגוס והאפונה במשך 4 דקות ומסננים.
טיימר מופעל
-
05.
מניחים את האספרגוס והאפונה על הריזוטו, מעטרים בבצל הירוק ומגישים מיד.