אטריות אורז עשירות עם סלמון
אטריות אורז בניחוח כוסברה וסלמון צלוי עם משולשי ברי וקצח

המרכיבים ל 4 מנות:
- 250 גרם אטריות אורז
- מלח
- 1/3 צרור כוסברה
- כף חומץ אורז
- חצי כפית שמן שומשום
- מעט אבקת צ'ילי חריף
- פלפל לבן
- שן שום חתוכה גס
- 0.3 כוס שמן זית
- 2 פילה סלמון בוואקום (להשיג ברשתות)
- לימון
- 2 כפות קמח לבן
- 3/4 משולש גבינת ברי של תנובה
- 8 פטריות פרוסות לאורכן, בעובי בינוני
- בוטנים קצוצים
- קצח שחור
הוראות הכנה:
-
01.
רתיחים בסיר
-
02.
5 ליטר מים ומוסיפים כפית מלח.
-
03.
לאחר הרתיחה מוסיפים את אטריות האורז ומבשלים דקה אחת.על האטריות לא להיות רכות מידי.
-
04.
מסננים את האטריות למסננת ומצננים במים קרים.שוב מסננים היטב.
-
05.
טוחנים במעבד מזון את 1/3 צרור הכוסברה, כף חומץ אורז, קורט אבקת צ'ילי חריף, חצי כפית שמן סומסום, קורט מלח, מעט פלפל לבן, ואת שן השום.
-
06.
מוסיפים באיטיות 1/3 כוס שמן זית. על המרקם להיות אחיד ומעט סמיך.
-
07.
מנקים את הסלמון מעור ועצמות.
-
08.
מתבלים את נתחי הסלמון במלח, מעט פלפל לבן, כף מיץ לימון ומשרים ל- 10 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
שמים בצלחת שטוחה 2 כפות קמח, טובלים את הסלמון משני צידיו ומנערים את שאריות הקמח.
-
10.
מחממים במחבת 3 כפות שמן זית וצולים את הסלמון כ-5 דקות, משני צידיו, מעל חום בינוני ומצננים במקרר.
טיימר מופעל
-
11.
חותכים את הסלמון הקר לחתיכות בינוניות ואסימטריות.
-
12.
חותכים את הברי לקוביות בינוניות בעזרת סכין טבולה במים רותחים- חימום הסכין תורם לפריסה יפה ונוחה של הגבינה.
-
13.
מוסיפים לקערה את אטריות האורז עם הברי והפטריות.
-
14.
יוצקים מעל אטריות האורז כמה כפות מהרוטב, מערבבים ואורזים היטב.
-
15.
לפני ההגשה מפזרים מעל הסלט בוטנים מרוסקים ומעט קצח שחור.