אורז עם גזר, כרובית וטופו פיקנטי בתיבול הודי
מנה טבעונית מעולה מתובלנת בתיבול הודו שהטופו הפיקנטי מעניק לה חריפות
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 3/4 כוס אורז בסמטי
- 2 כפות שמן זית
- 1 חבילה (300 גרם) טופו אלטרנטיב בטעם פיקנטי, חתוך לקוביות
- 1 בצל קלוף, חצוי ופרוס
- 2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
- 3 כוסות פרחי כרובית סנפרוסט
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 1/2 1 כפיות זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית מחוקה כמון
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מחוקה מלח
- להגשה: כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים ומבשלים כ 10 דקות עד שהאורז מתרכך מעט (אך לא עשוי לגמרי). מסננים. מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את קוביות הטופו, דקה מכל צד, עד השחמה.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הבצל והגזר 2-3 דקות עד שהבצל שקוף והגזר מתרכך מעט. מוסיפים כרובית, שום וג'ינג'ר ומטגנים כ 2 דקות. מוסיפים תבלינים ומטגנים דקה נוספת.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים אורז וכ 1/2 כוס מים רותחים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ 10-12 דקות עד שהירקות והאורז רכים (אך לא רכים מידי). מוסיפים טופו, מערבבים, בוזקים כוסברה ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים