אורז עם גזר, כרובית וטופו פיקנטי בתיבול הודי
מנה טבעונית מעולה מתובלנת בתיבול הודו שהטופו הפיקנטי מעניק לה חריפות

המרכיבים ל 4:
- 3/4 כוס אורז בסמטי
- 2 כפות שמן זית
- 1 חבילה (300 גרם) טופו אלטרנטיב בטעם פיקנטי, חתוך לקוביות
- 1 בצל קלוף, חצוי ופרוס
- 2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
- 3 כוסות פרחי כרובית סנפרוסט
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 1/2 1 כפיות זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית מחוקה כמון
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מחוקה מלח
- להגשה: כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים ומבשלים כ 10 דקות עד שהאורז מתרכך מעט (אך לא עשוי לגמרי). מסננים. מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את קוביות הטופו, דקה מכל צד, עד השחמה.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הבצל והגזר 2-3 דקות עד שהבצל שקוף והגזר מתרכך מעט. מוסיפים כרובית, שום וג'ינג'ר ומטגנים כ 2 דקות. מוסיפים תבלינים ומטגנים דקה נוספת.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים אורז וכ 1/2 כוס מים רותחים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ 10-12 דקות עד שהירקות והאורז רכים (אך לא רכים מידי). מוסיפים טופו, מערבבים, בוזקים כוסברה ומגישים.
טיימר מופעל