אורז עם גזר, כרובית וטופו פיקנטי בתיבול הודי | השף הלבן

אורז עם גזר, כרובית וטופו פיקנטי בתיבול הודי

מנה טבעונית מעולה מתובלנת בתיבול הודו שהטופו הפיקנטי מעניק לה חריפות

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אורז עם גזר, כרובית וטופו פיקנטי בתיבול הודי
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • 3/4 כוס אורז בסמטי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו אלטרנטיב בטעם פיקנטי, חתוך לקוביות
  • 1 בצל קלוף, חצוי ופרוס
  • 2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
  • 3 כוסות פרחי כרובית סנפרוסט
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1/2 1 כפיות זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית מחוקה כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • להגשה: כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים ומבשלים כ 10 דקות עד שהאורז מתרכך מעט (אך לא עשוי לגמרי). מסננים. מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את קוביות הטופו, דקה מכל צד, עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הבצל והגזר 2-3 דקות עד שהבצל שקוף והגזר מתרכך מעט. מוסיפים כרובית, שום וג'ינג'ר ומטגנים כ 2 דקות. מוסיפים תבלינים ומטגנים דקה נוספת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים אורז וכ 1/2 כוס מים רותחים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ 10-12 דקות עד שהירקות והאורז רכים (אך לא רכים מידי). מוסיפים טופו, מערבבים, בוזקים כוסברה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)