אורז בתוספת פטריות וגזר | השף הלבן

אורז מוקפץ עם פטריות ופתיתי גזר

אורז לבן? זה כבר קצת משעמם! קבלו מתכון טעים לאורז עם פטריות ופתיתי גזר. תוספת נפלאה או מנה בפני עצמה. מתכון מומלץ!

מאת: טלי עזרא
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אורז עם גזר ופטריות
צילום: אמיר מנחם

המרכיבים ל4-5:

  • 4 כוסות אורז בסמטי
  • 1 שקית (800 גרם) פתיתי גזר "סנפרוסט"
  • 8 כוסות מים חמים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 חבילות של פטריות פורטבלו קצוצות
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כף אבקת מרק עוף (פרווה או בשרי לפי בחירה)

הוראות הכנה:

  • 01.

        בסיר רחב ועמוק מניחים  2 כפות שמן וארבע כוסות אורז, מוסיפים מלח ומטגנים תוך כדי ערבוב – 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

        מוסיפים 8 כוסות מים חמים מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר , מבשלים כ- 20 דקות, מסירים מהאש ומשאירים מכוסה ל- 5 דקות נוספות, מצננים לאחר הבישול

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

        את יתרת השמן מניחים בווק, או במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל קצוץ עד שיזהיב.

  • 04.

        מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים כמה שניות, תוך הוספת מלח פלפל ופפריקה מתוקה (ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה).

  • 05.

        מניחים 2 כוסות אורז בצד ואת שאר האורז צובעים קצת עם כורכום ומכניסים לווק לטיגון עם הפטריות.

  • 06.

        מוסיפים את פתיתי הגזר וממשיכים בטיגון, תוך כדי ערבוב.

  • 07.

        מקררים את האורז ומסדרים בתבנית מיוחדת מסיליקון את 2 צבעי האורז לפי צורת התבנית, כך שמתקבלים 2 צבעים. מהדקים והופכים על מגש.

הכנת? כאן מדרגים
(4)