אורז מוקפץ עם פטריות ופתיתי גזר
אורז לבן? זה כבר קצת משעמם! קבלו מתכון טעים לאורז עם פטריות ופתיתי גזר. תוספת נפלאה או מנה בפני עצמה. מתכון מומלץ!
המרכיבים ל4-5:
- 4 כוסות אורז בסמטי
- 1 שקית (800 גרם) פתיתי גזר "סנפרוסט"
- 8 כוסות מים חמים
- 1/2 כוס שמן
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 חבילות של פטריות פורטבלו קצוצות
- מלח
- פלפל
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף אבקת מרק עוף (פרווה או בשרי לפי בחירה)
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר רחב ועמוק מניחים 2 כפות שמן וארבע כוסות אורז, מוסיפים מלח ומטגנים תוך כדי ערבוב – 3 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים 8 כוסות מים חמים מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר , מבשלים כ- 20 דקות, מסירים מהאש ומשאירים מכוסה ל- 5 דקות נוספות, מצננים לאחר הבישול
טיימר מופעל
-
03.
את יתרת השמן מניחים בווק, או במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל קצוץ עד שיזהיב.
-
04.
מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים כמה שניות, תוך הוספת מלח פלפל ופפריקה מתוקה (ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה).
-
05.
מניחים 2 כוסות אורז בצד ואת שאר האורז צובעים קצת עם כורכום ומכניסים לווק לטיגון עם הפטריות.
-
06.
מוסיפים את פתיתי הגזר וממשיכים בטיגון, תוך כדי ערבוב.
-
07.
מקררים את האורז ומסדרים בתבנית מיוחדת מסיליקון את 2 צבעי האורז לפי צורת התבנית, כך שמתקבלים 2 צבעים. מהדקים והופכים על מגש.