אורז מג'דרה
בואו ללמוד להכין בקלות את התוספת המושלמת! עדשים ואורז המבשלים יחד ומהווים תוספת בריאה וטעימה שאפילו ילדים אוהבים. טיפ: השתמשו בקטניות מוקפאות וחיסכו זמן
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 7 מנות:
להכנת העדשים:
- 1/2 שקית עדשים ירוקות מוקפאות סנפרוסט ( 400 גרם)
- 2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
- 1/4 כפית כמון
- קורט אגוז מוסקט
- קורט קינמון
- פלפל שחור, טחון
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
להכנת האורז:
- 2 כוסות אורז
- 2 כפות שמן
- 1 כפית שום
- מלח
- 3 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את העדשים והתבלינים.
-
02.
מבשלים מעל להבה גבוהה תוך ערבוב כ-4 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוספים את הפטרוזיליה ומערבבים.
-
04.
מחממים שמן, מטגנים את האורז תוך כדי ערבוב.
-
05.
מוסיפים את השום והמלח ומערבבים.
-
06.
מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות בסיר מכוסה.
טיימר מופעל
-
07.
מערבבים את האורז עם העדשים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים