מתכון פרפה גלידה | השף הלבן

פרפה גלידה

קינוח גלידה מושלם וטעים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרפה גלידה

המרכיבים ל מנות 10:

  • 2 מכלי שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם פיסטוק חלבי קלוף
  • 150 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
  • 200 גרם סוכר
  • 1/2 כף תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • קורט מלח
  • 50 גרם קוביות שוקולד חלב או מריר
  • 6 כפות סוכר (להקצפה עם החלבונים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בסיר קטן 6 כפות מים עם 200 גרם סוכר ומבשלים לקרמל. לקראת סוף תהליך ההשחמה מוסיפים את אגוזי הפקאן והפיסטוק.

  • 02.

    יוצקים את התערובת לתבנית אמייל משומנת או על משטח שיש משומן ומצננים. שוברים את הקרמל לחתיכות קטנות ומעבדים אותן במעבד מזון 4-3 סיבובים בלבד.

  • 03.

    מקציפים את החלבונים עם 6 כפות סוכר, מוסיפים את תמצית הוניל והשמנת וממשיכים להקציף עד קבלת קצף אחיד וחזק.

  • 04.

    בקערה נוספת מקציפים את החלמונים עם קורט מלח עד קבלת קצף אחיד.

  • 05.

    מוסיפים לקצף השמנת את הקרמל, פירורי האגוזים, השוקולד וקצף החלמונים בתנועות עטיפה עדינות.

  • 06.

    מצפים כלי הגשה (רצוי תבנית אינגליש קייק חד-פעמית) בניילון נצמד, ממלאים בפרפה וסוגרים את הקצוות עם הניילון הנותר בשוליים ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.

  • 07.

    מוציאים את הפרפה מהתבנית, פותחים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות כמו עוגה.

  • 08.

     הגשה: כדאי להגיש על מצע רוטב וניל או פירות יער עם הר של קצף ביצים מוקרם.

הכנת? כאן מדרגים
(68)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.