מתכון פרחי קצפיות | השף הלבן

פרחי קצפיות

קינוח יפיפה ואישי להגשה באירועים מיוחדים ובחג

מאת: אורי עציוני
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פרחי קצפיות

המרכיבים ל30-50:

למרנג-
  • 3 חלבונים
  • קורט מלח
  • כוס סוכר דק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • וניל
לקרם שוקולד
  • 225 גרם שוקולד חלב איכותי
  • מיכל שמנת להקצפה השף הלבן
  • כף גדושה קפה נמס
  • מעט ברנדי

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת המרנג:

  • 02.

    מקציפים חלבונים במהירות גבוה עם קורט מלח. כשמתחיל להיות קצף לבן מוסיפים באיטיות רבה את הסוכר . כל פעם כף עד שנטמע לחלוטין.

  • 03.

    ממשיכים עד קבלת קצף נוקשה.

  • 04.

    ממלאים שקית זילוף

  • 05.

    מזלפים על תבנית מכוסה בנייר אפיה פרחים : תחילה מזלפים שבלול בקוטר 2 סמ ואז ממשיכים לזלף בעיגולים על שולין כך שתיוותר מעין כוסית קטנה של מרנג.

  • 06.

    מזלפים באופן זהה 30-50 כוסיות ואופים בחום של 80-90 מעלות מספר שעות עד שיבש לחלוטין. הכנת הקרם: מרתיחים שמנת עם קפה ושופכים כעל השוקולד השבור לקוביות. מערבבים עד קבלת קרם חלק . מצננים לילה במקרר הרכבת הפרחים:

  • 07.

    סמוך להגשה מסדרים קצפיות על מגש עגול.

  • 08.

    מעבירים את הקרם לקערת המערבל . אם צריך ממתינים מעט שיתרכך בטמפ החדר. מוסיפים ברנדי או ליקר ומקציפים עד קבלת מוס בהיר ואווריר אך יציב.

  • 09.

    מזלפים לתוך כל כוסית קרם עד מעל גובה שולי הכוסית.  

הכנת? כאן מדרגים
(94)