פרחי קצפיות
קינוח יפיפה ואישי להגשה באירועים מיוחדים ובחג
המרכיבים ל30-50:
- 3 חלבונים
- קורט מלח
- כוס סוכר דק
- 2 כפות מיץ לימון
- וניל
- 225 גרם שוקולד חלב איכותי
- מיכל שמנת להקצפה השף הלבן
- כף גדושה קפה נמס
- מעט ברנדי
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת המרנג:
-
02.
מקציפים חלבונים במהירות גבוה עם קורט מלח. כשמתחיל להיות קצף לבן מוסיפים באיטיות רבה את הסוכר . כל פעם כף עד שנטמע לחלוטין.
-
03.
ממשיכים עד קבלת קצף נוקשה.
-
04.
ממלאים שקית זילוף
-
05.
מזלפים על תבנית מכוסה בנייר אפיה פרחים : תחילה מזלפים שבלול בקוטר 2 סמ ואז ממשיכים לזלף בעיגולים על שולין כך שתיוותר מעין כוסית קטנה של מרנג.
-
06.
מזלפים באופן זהה 30-50 כוסיות ואופים בחום של 80-90 מעלות מספר שעות עד שיבש לחלוטין. הכנת הקרם: מרתיחים שמנת עם קפה ושופכים כעל השוקולד השבור לקוביות. מערבבים עד קבלת קרם חלק . מצננים לילה במקרר הרכבת הפרחים:
-
07.
סמוך להגשה מסדרים קצפיות על מגש עגול.
-
08.
מעבירים את הקרם לקערת המערבל . אם צריך ממתינים מעט שיתרכך בטמפ החדר. מוסיפים ברנדי או ליקר ומקציפים עד קבלת מוס בהיר ואווריר אך יציב.
-
09.
מזלפים לתוך כל כוסית קרם עד מעל גובה שולי הכוסית.