פנקוטה קוקוס ומנגו
קינוח פרווה מהודר וחגיגי, שמתאים לסיום ארוחה חגיגית
המרכיבים ל6 מנות:
- 5 כפות (75 מ"ל) מים
- 2 כפיות מידה מחוקות ג'לטין
- 1 קופסה (400 מ"ל) קרם קוקוס
- 1 מכל (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת "השף הלבן"
- ⅓ כוס סוכר
- רצועה רחבה של קליפת לימון (השכבה הצבעונית בלבד)
- 3 כפות תרכיז מנגו קפוא
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- אגוזים קצוצים ועלי נענע קטנים לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מודדים את המים לקערית. זורים עליהם את הג'לטין, מערבבים ומשהים לריכוך למשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
יוצקים את קרם הקוקוס ואת הקצפת הצמחית לסיר, מוסיפים סוכר וקליפת לימון, ובוחשים מעל להבה בינונית עד שכל הסוכר נמס. ממשיכים לחמם עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה - מערבבים מדי פעם. מסירים את הסיר מהאש, ומוסיפים לתערובת החמה את הג'לטין המרוכך. טורפים עד שהג'לטין נמס לגמרי. מוסיפים תרכיז מנגו, מיץ לימון ותמצית וניל, וטורפים היטב עד שהתרכיז נמס והתערובת אחידה.
-
03.
מסננים את התערובת לכד, ומוזגים ל־6 גביעי הגשה (בתכולה של 140 מ"ל לפחות). מצננים לגמרי ומקררים במשך 4 שעות או יותר, עד שהפנקוטה מתייצבת. לפני ההגשה מעטרים במעט אגוזים קצוצים (כאן הוספתי גם חתיכות קטנות של מנגו מיובש שהושרה במעט מים) ובעלי נענע.טיפ: לגרסה חלבית, מחליפים את הקצפת הצמחית בשמנת מתוקה מסדרת "השף הלבן" (אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15%, או בשמנת להקצפה 32% או 38%), מוסיפים לתערובת קרם הקוקוס והשמנת עוד כף סוכר.