פנה קוטה קפה עם רוטב קרמל
מאיטליה באהבה – תחתית קרם שמנת עשיר, מעורבב עם שני סוגי שמנות לאיזון של טעם, מרקם ואחוזי שומן, מעליו רוטב סמיך עם טעמים של קרמל ושמנת

המרכיבים ל 6 מנות:
- 500 מ"ל (סה"כ 2 מיכלים) שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 15% מסדרת השף הלבן
- 1 מקל וניל
- 100 גרם פולי קפה
- 150 גרם סוכר
- 2 עלי ג'לטין
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
- 100 גרם סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
לפנה קוטה:מביאים לרתיחה את שמנות, סוכר, וניל (חוצים את המקל ומוציאים בעזרת הסכין את הגרגירים) ופולי קפה. מבשלים על להבה נמוכה למשך 5 דקות. מכבים להבה, ממתינים 10 דקות ומסננים.
טיימר מופעל
-
02.
משרים את עלי הג'לטין במים קרים למשך דקה, עד שהוא מתרכך. סוחטים היטב ובוחשים אל תערובת השמנות עד להמסה מלאה.
-
03.
יוצקים לכלים אישיים ומצננים למשך 4-6 שעות במקרר. לרוטב:
-
04.
מחממים את הסוכר עם 4 כפות מים, עד שהוא הופך לקרמל בצבע חום עמוק. במקביל מביאים את השמנת לרתיחה.
-
05.
יוצקים את השמנת החמה בהדרגה על הקרמל ומערבבים 2-3 דקות, עד לתערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר. להגשה:
טיימר מופעל
-
06.
יוצקים רוטב קרמל על הפנה קוטה, מקשטים בפולי קפה ומגישים.