סופלה שוקולד כשר לפסח - טעים וקל להכנה | השף הלבן

סופלה שוקולד כשר לפסח

הקינוח המושלם לחג הפסח: סופלה שוקולד מהיר וטעים במיוחד של רון יוחננוב שמכינים עם שמנת מתוקה של השף הלבן

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סופלה שוקולד כשר לפסח
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 7-10 יחידות:

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי (אפשר גם שוקולד חלב)
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן" (לפרווה: שמנת צמחית "השף הלבן")
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח כשר לפסח
  • 1/2 כוס אבקת סוכר - לא חובה
שדרוג:
  • קוביות שוקלד / פרלינים / אצבעות שוקלד
להגשה:
  • אבקת סוכר
  • גלידה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות בתכנית טורבו

  • 02.

    מניחים את השוקולד בקערה חסינת אש ומוסיפים מעל את השמנת המתוקה.

  • 03.

    ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל על שהשוקולד נמס

  • 04.

    מוציאים מהמיקרוגל את השוקולד הנמס ומערבבים היטב

  • 05.

    מוסיפים את הביצים ובעזרת מטרפה ומערבבים במהירות

  • 06.

    מוסיפים פנימה את הקמח ואבקת הסוכר ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 07.

    מרססים בשמן את הכלים או תבנית השקעים, יוצקים את הבלילה עד 3/4 גובה מהכלי (אם רוצים לשדרג, זה הזמן להכניס שוקולד בנוסף לתוך הבלילה) ומכניסים לתנור.

  • 08.

    אופים בתנור 10 דקות בלבד או עד הסדק הראשון שנוצר מעל. בכל מקרה חשוב שישאר רוטט במרכז.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מוציאים מהתנור. מניחים להצטננות כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 10.

    מגישים חם עם הכלי או לחלופין הופכים לצלחת ומגישים עם גלידה ואבקת סוכר מעל.

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(71)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.