מלבי
מתכון לאחד הקינוחים הפופולארים במטבח הישראלי – מלבי טעים עם שמנת, סירופ ורדים, אגוזים וקוקוס שכל אחד יכול להכין
המרכיבים ל6 כוסות אישיות:
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% / 32% "השף הלבן"
- 150 מ"ל (3/4 כוס פחות 2 כפות) חלב "תנובה"
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב
- 1/2 כפית תמצית ורדים
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 60 מ"ל (1/4 כוס) מים
- 1/2 כפית תמצית ורדים
- מעט צבע מאכל אדום
- קוקוס טחון
- אגוזים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.
-
02.
בינתיים מעבבים יחד בקערית קטנה קורנפלור וחלב לתערובת אחידה.
-
03.
כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים פנימה תוך כדי טריפה נמרצת את תערובת הקורנפלור.
-
04.
מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא מסמיך ורותח.
-
05.
מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים. מערבבים היטב.
-
06.
מחלקים את המלבי בין הכוסות וממלאים כמעט עד שפת הכוס (משאירים קצת מקום לסירופ ולקישוט).
-
07.
מצננים במקרר במשך כ-1-2 שעות או עד שהמלבי קרים לחלוטין.
-
08.
סירופ ורדים: בסיר קטן שמים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.
טיימר מופעל
-
09.
מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים וצבע מאכל לפי הטעם. מערבבים היטב.
-
10.
מצננים את הסירופ לחלוטין לפני ההגשה.
-
11.
הגשה: מעל כל מלבי שמים 1-2 כפות סירופ ומקשטים באגוזים וקוקוס טחון. מגישים מיד.למתכון מלבי נוסף של השף הלבן >>