מלבי – עם שמנת, סירופ ורדים, אגוזים וקוקוס | השף הלבן

מלבי

מתכון לאחד הקינוחים הפופולארים במטבח הישראלי – מלבי טעים עם שמנת, סירופ ורדים, אגוזים וקוקוס שכל אחד יכול להכין

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מלבי
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל6 כוסות אישיות:

למלבי:
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% / 32% "השף הלבן"
  • 150 מ"ל (3/4 כוס פחות 2 כפות) חלב "תנובה"
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב
  • 1/2 כפית תמצית ורדים
לסירופ ורדים:
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים
  • 1/2 כפית תמצית ורדים
  • מעט צבע מאכל אדום
לקישוט:
  • קוקוס טחון
  • אגוזים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.

  • 02.

    בינתיים מעבבים יחד בקערית קטנה קורנפלור וחלב לתערובת אחידה.

  • 03.

    כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים פנימה תוך כדי טריפה נמרצת את תערובת הקורנפלור.

  • 04.

    מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא מסמיך ורותח.

  • 05.

    מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים. מערבבים היטב.

  • 06.

    מחלקים את המלבי בין הכוסות וממלאים כמעט עד שפת הכוס (משאירים קצת מקום לסירופ ולקישוט).

  • 07.

    מצננים במקרר במשך כ-1-2 שעות או עד שהמלבי קרים לחלוטין.

  • 08.

    סירופ ורדים: בסיר קטן שמים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 09.

    מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים וצבע מאכל לפי הטעם. מערבבים היטב.

  • 10.

    מצננים את הסירופ לחלוטין לפני ההגשה.

  • 11.

    הגשה: מעל כל מלבי שמים 1-2 כפות סירופ ומקשטים באגוזים וקוקוס טחון. מגישים מיד.למתכון מלבי נוסף של השף הלבן >>

הכנת? כאן מדרגים
(3355)