מלבי שמנת וקוקוס בסירופ רימונים וחמוציות
יש שמעדיפים מלבי משמנת, יש שמכינים אותו מחלב, מחלב קוקוס או ממים. במתכון הזה ערבבתי את כולם. הסירופ המתוק־חמצמץ עשוי מרכז רימונים טבעי בתוספת חמוציות.
המרכיבים ל16:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 2 כוסות חלב "תנובה" 3%
- 1 כוס (250 מ"ל) נוזל/מי קוקוס משומר ("חלב" קוקוס)
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כפית מי פריחת הדרים
- 1 כפית תמצית ורדים
- 50 גרם קורנפלור בלול ב־½ כוס (125 מ"ל) מים
- לעיטור: קוקוס טחון, בוטנים קלויים קצוצים דק, פיסטוקים קצוצים דק (לבחירה)
- לסירופ:
- ¼ כוס (60 מ"ל) רכז רימונים 100% טבעי
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 6 כפות (75 גרם) סוכר
- 60 גרם חמוציות קפואות (כ־60 יחידות)
- 2 כפיות מחוקות קורנפלור בלולות ב־2 כפות מים
- 1 כפית תמצית ורדים
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת הסירופ. מערבבים בסיר קטן רכז רימונים, מים וסוכר. בוחשים מעל להבה בינונית עד שכל הסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומרתיחים במשך 3-2 דקות עד שכמות הסירופ מצטמצמת מעט. מוסיפים את החמוציות, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים במשך דקה. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך ערבוב עד שהסירופ הופך שקוף ומסמיך מעט. מסירים מהאש, בוחשים פנימה את תמצית הוורדים ומשהים בצד עד שמסיימים להכין את המלבי. מערבבים מדי פעם כדי למנוע היווצרות קרום.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את המלבי. יוצקים לסיר בינוני שמנת, חלב ונוזל קוקוס. מוסיפים סוכר ותמציות, ובוחשים מעל להבה בינונית עד שכל הסוכר נמס. מוסיפים את הקורנפלור הבלול במים תוך בחישה, ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע. מחלקים מיד בין 16 גביעים/כלי הגשה שמכילים 100 מ"ל לפחות.
-
03.
יוצקים על המלבי החם מסירופ הרימונים והחמוציות. מקררים היטב. לפני ההגשה מעטרים בקוקוס, בבוטנים ובפיסטוקים.לגרסה פרווה: מחליפים את השמנת בכוס נוספת של נוזל קוקוס ואת החלב במשקה שקדים "תנובה".