לפתן תותים בקרם וניל
קינוח פרווה טעים שמכינים בקלות ובמהירות מתותים מוקפאים ומסויה בסגנון גבינה לבנה. אם משתמשים בעוגיות שאינן מכילות מוצרים מן החי (רשום על האריזה), זה טבעוני.
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל 4-6:
- 300 גרם תות שדה מוקפא "סנפרוסט"
- 2 כפות ליקר תפוזים משובח
- 2-1 כפות סוכר (לא הכרחי)
- 6 עוגיות פריכות (אפשר קנויות)
- פיסטוקים קצוצים לעיטור
לקרם הווניל:
- 1 גביע (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה "תנובה" בטעם טבעי
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית מי פריחת הדרים
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את התותים הקפואים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מטפטפים את הליקר על התותים ושורים למשך שעה.
-
02.
ממש לפני הרכבת הקינוח, מערבלים את כל מצרכי הקרם לתערובת חלקה.
-
03.
מכינים 6 כוסות או גביעים. מניחים עוגייה בתחתית כל כוס. מחלקים את התותים ואת המיצים שהפרישו בין הכוסות (אפשר להמתיק את התותים בסוכר לפני החלוקה לכוסות). יוצקים מהקרם על כל מנה ומעטרים בפיסטוקים קצוצים. שומרים במקרר בכלי מכוסה עד להגשה.
הכנת? כאן מדרגים