מתכון לפתן לט"ו בשבט | השף הלבן

לפתן לט"ו בשבט

קינוח צונן לחג

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לפתן פירות יבשים

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 500 גרם תערובת פירות יבשים - צימוקים, שזיפים, משמשים
  • 1 בקבוק יין תירוש
  • 1 מקל קינמון
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 תפוחי סמיט קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
  • 2 אגסים קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
  • מים לפי הצורך

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים משאירים לשעה.

  • 02.

     מסננים את המים מהפירות.

  • 03.

    לסיר גדול יוצקים את התירוש ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הווניל ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.

  • 04.

     מוסיפים את הפירות הטריים וממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות.

  • 05.

    מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים.

  • 06.

     מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי הפירות.

  • 07.

    מחממים עד לרתיחה ומסירים מהאש.

  • 08.

    שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(42)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.