כדורי שוקולד
מתכון קל להכנה לאחד הקינוחים החביבים ביותר על ילדים ואחד הנפוצים במטבח המשפחתי בישראל
המרכיבים ל30 כדורי שוקולד:
- חבילה וחצי של ביסקוויטים
- כוס חלב
- כוס סוכר
- חבילת שוקולד מריר (לא חובה אחוזי קקאו גבוהים)
הוראות הכנה:
-
01.
שלבי המתכון: שימו לב! בלי גושים!
-
02.
לפורר ביסקוויטים היטב (רצוי במג'ימיקס) ולהעביר לקערה גדולה.
-
03.
להמיס במיקרוגל את השוקולד המריר והסוכר בתוך החלב, עד לקבלת תערובת הומוגנית בלי גושים.
-
04.
לשפוך על הביסקוויטים ולערבב היטב.
-
05.
אם התערובת עדיין חמה מדי - לקרר, ולגלגל כדורים לגודל הרצוי.
הידעת?
כדורי שוקולד (chokladbollar) כל כך פופולריים בשוודיה, עד שיש להם חג משלהם בכל שנה ב-11 במאי בשם Chokladbollens Dag או ״יום כדורי השוקולד״. על אף המועד המיוחד, שוודים (וכל העולם למעשה) נהנים להכין כדורי שוקולד בכל עת של השנה, בעיקר כי הם כל כך טעימים ומשביעים לאכילה.
אחד היתרונות הכי המזמינים של כדורי שוקולד, הוא שניתן לשדרג אותם עם מגוון ציפויים: סוכריות, קוקוס ושוקולד מומס, או כל ציפוי שתבחרו. אז למעשה, איך מכינים כדורי שוקולד מוצלחים?
קודם כל, עוקבים אחרי המתכון שהבאנו לכדורי השוקולד האהובים בגרסה קלה להכנה. ניתן לגלגל את הכדורים גם בסוכריות צבעוניות. מומלץ להכין את המתכון יחד עם הילדים ולהנות מפעילות משותפת כיפית במיוחד!