מתכון חטיף מצות, שוקולד וקרמל | השף הלבן

חטיף מצות, שוקולד וקרמל

חטיף מצות, שוקולד וקרמל

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חטיף מצות, שוקולד וקרמל
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל10-12 מנותתבנית מרובעת:

  • 4-6 מצות
  • 200 גרם חמאה של תנובה
  • 1 כוס סוכר חום
  • מלח ים
  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב, קצוץ
  • אגוזי לוז, קלופים, קלויים וקצוצים
  • תוספות לבחירה: אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי לוז, שקדים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים תבנית ריבועית גדולה בנייר אפייה.

  • 02.

    מרפדים את התבנית בשכבה אחידה של מצות ואם צריך, שוברים אותן כדי שיתאימו.

  • 03.

    מחממים סיר או מחבת כבדה מעל להבה בינונית. ממיסים את הסוכר והחמאה תול כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד ובזהירות רבה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    יוצקים את הקרמל מעל המצות ובעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה. זורים מעל מעט מלח ים ואופים בתנור עד שהטופי מבעבע ושחום, כ-15 דקות. יש לבדוק מדי פעם שהמצות לא נשרפות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את שבבי השוקולד ממתינים 3-4 דקות, עד שהשוקולד נמס. בעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה ומפזרים מעל אגוזי לוז. מניחים להתקרר.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 06.

    כשהשוקולד התקרר והתקשה (אפשר לצנן גם במקרר), שוברים אותו לחתיכות ושומרים בכלי אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(894)