גלידת מסטיק ערבית (בוזה)
גלידה בטעם מסטיקא (תבלין המופק מעץ האלה), קינוח מתוק ומרענן הלקוח מן המטבח הערבי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
- 4 כוסות חלב או שמנת מתוקה
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות קורנפלור או 3 כפות אבקת סחלב
- 1/2 כפית מסטיקא טחונה
- 1 כפית מי ורדים
- 1/4 כוס מים רותחים (להמסת המסטיקא)
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני מחממים את החלב, להסיר מהאש ממש לפני הרתיחה.
-
02.
בקערה קטנה ממיסים את הקורנפלור או הסחלב במעט מים קרים, רק עד שהאבקה נמסה.
-
03.
מחזירים את סיר החלב לאש נמוכה.
-
04.
מוסיפים לחלב את תערובת הקורנפלור או אבקת סחלב תוך ערבוב מתמיד.
-
05.
ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
-
06.
מוסיפים את המסטיקא ואת מי הורדים ומערבבים נמרצות.
-
07.
מניחים להתקרר.
-
08.
מעבירים למכונת גלידה, ופועלים לפי ההוראות.
הכנת? כאן מדרגים