מתכון גלידת מסטיק ערבית (בוזה) | השף הלבן

גלידת מסטיק ערבית (בוזה)

גלידה בטעם מסטיקא (תבלין המופק מעץ האלה), קינוח מתוק ומרענן הלקוח מן המטבח הערבי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלידת מסטיק ערבית (בוזה)

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 4 כוסות חלב או שמנת מתוקה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קורנפלור או 3 כפות אבקת סחלב
  • 1/2 כפית מסטיקא טחונה
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1/4 כוס מים רותחים (להמסת המסטיקא)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני מחממים את החלב, להסיר מהאש ממש לפני הרתיחה.

  • 02.

     בקערה קטנה ממיסים את הקורנפלור או הסחלב במעט מים קרים, רק עד שהאבקה נמסה.

  • 03.

     מחזירים את סיר החלב לאש נמוכה.

  • 04.

     מוסיפים לחלב את תערובת הקורנפלור או אבקת סחלב תוך ערבוב מתמיד.

  • 05.

     ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.

  • 06.

     מוסיפים את המסטיקא ואת מי הורדים ומערבבים נמרצות.

  • 07.

     מניחים להתקרר.

  • 08.

     מעבירים למכונת גלידה, ופועלים לפי ההוראות.

הכנת? כאן מדרגים
(82)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.