גלידוניות שוקולד וקרמל שלא תוכלו להפסיק לנשנש | השף הלבן

גלידוניות שוקולד וקרמל (טבעוני פרווה)

מי יצליח לסרב לקוביית גלידונית טעימה כזאת? קבלו את המתכון הטבעוני שיכבוש גם את הגדולים וגם את הילדים

מאת: אורי שביט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גלידונית שוקולד וקרמל
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל30 יחידות:

למילוי:
  • 1/2 2 כוסות (450 גרם) שוקולד צ'יפס לבן פרווה
  • 2 גביעי (500 גרם) ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי תנובה "ALTERNATIVE"
  • 2 כפיות תמצית וניל
לקרמל תמרים:
  • 12 תמרי מג'הול גדולים, ללא חרצנים (כ-240 גרם)
  • 2/3 כוס משקה שקדים תנובה "ALTERNATIVE" (160 מ"ל)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח - נדיב
לציפוי:
  • 400 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
  • 3-4 כפות שמן
  • חופן נדיב של שקדים קלויים מלוחים (כ-60 גרם), קצוצים גס (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

      מכינים את המילוי: מניחים בקערה את השוקולד הלבן וממיסים במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים, לקרם חלק. מוסיפים כף ממרח סויה וטורפים היטב. ממשיכים בהדרגה להוסיף מהסויה ותמצית הווניל ולטרוף עד לקבלת קרם אחיד.

  • 02.

    מרפדים את התבניות בנייר אפייה ומשטחים את הקרם כך שיגיע לגובה כ-2 ס"מ. מאחסנים במשך שלוש שעות מינימום במקפיא, להתייצבות.

  • 03.

    בינתיים מכינים את הקרמל: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר, עד שמתקבל קרם חלק וסמיך. משטחים את הקרמל על הקרם הקפוא ומחזירים למקפיא למשך שעה-שעתיים נוספות, עד שהקרמל מתייצב (הוא לא קופא).

  • 04.

    מחלצים את המקפא מהתבנית ומניחים על קרש חיתוך. חותכים בסכין גדולה למלבנים בגודל הרצוי ומחזירים למקפיא.

  • 05.

    מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והשמן במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים, לקבלת קרם חלק ומבריק. מניחים להתקרר מעט.טובלים כל מלבן בשוקולד המומס במהירות ומחלצים בעזרת 2 מזלגות, כך שהיתרה תוכל לטפטף. מפזרים מיד שקדים קצוצים ומאחסנים במקפיא עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)