בקלאווה תלושותי במילוי אגוזים עם סירופ דבש וארל גריי – מרשים לחג
טעמים עשירים במיוחד (בזכות סירופ של דבש וארל גריי) וקלות הכנה של בקלאווה עם עיצוב שממש קל להנדס ועושה הרבה רושם
המרכיבים ל12-15 מנות:
- 1 חבילת (600 גרם) בצק פילו מעדנות מופשר בהתאם להוראות שעל האריזה
- 100 גרם חמאת תנובה (לגרסה פרווה ניתן להחליף בחצי כוס שמן צמחי)
- 4 כוסות (400 גרם) אגוזים מסוגים שונים (לוז / פקאן / אגוזי מלך / קשיו / שקדים / בוטנים / פיסטוק)
- 1/4 כוס דבש
- 1 כף גרידת קליפת תפוז (לא חובה)
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס תה ארל גריי (או אחר) רותח
- 1 כוס דבש
- לזרייה מעל: פיסטוק קצוץ וקוקוס טחון
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים את האגוזים למרקם גס (חשוב לוודא שזה לא טחון דק)
-
02.
מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי ומערבבים (אם הדבש מוצק מחממים אותו מעט במיקרו או מניחים את הצנצנת בקערת מים חמים)
-
03.
חותכים כל עלה פילו ל-3, ומברישים כל חלק בחמאה מומסת.
-
04.
שמים כף גדושה מילוי לאורך הצלע הקצרה מקפלים שוליים פנימה ומגלגלים לסיגר.
-
05.
מעמידים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
-
06.
ממשיכים ומעמידים את הסיגרים בצפיפות.
-
07.
מברישים ביתרת החמאה.
-
08.
מחממים תנור ל 180 מעלות, אופים 20 דקות עד הזהבה קלה, מכסים בנייר כסף ואופים 30 דקות נוספות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות עד השחמה.
טיימר מופעל
-
09.
טורפים בקערית דבש ותה, מצננים ומזלפים על העוגה החמה (אם העוגה קרה מזלפים עליה סירופ חם. אחד צריך להיות חם והשני קר).
-
10.
בוזקים מעל פיסטוק קצוץ ופתיתי קוקוס ומגישים.
הידעת?
המטבח הערבי הוא מכלול עשיר ומגוון של צבעים, טעמים וריחות. בין כל המנות הנפלאות במטבח זה, לא מעט ישראלים מאוהבים לחלוטין במנת קינוח אחת ספציפית - הלוא הוא הבקלאווה. הדעה הרווחת היא שלא ניתן להכין בקלאווה טובה בבית, אך דעה זו עשויה להשתנות בעקבות המתכון הבא. מדובר במתכון מפנק בעל טעמים עשירים במיוחד (בזכות סירופ של דבש וארל גריי) וקל להכנה של בקלאווה עם עיצוב שממש קל להנדס ועושה הרבה רושם.