עוגיות שקדים | השף הלבן

עוגיות שקדים

עוגיות יפהפיות ולא מתוקות מדי במגוון עיטורים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות שקדים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל60 יחידות:

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ¾ כוס (90 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות מחוקות קורנפלור
  • ⅛ כפית מלח
  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 130 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית תמצית שקדים
  • 5 כפות שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
  • ½ כפית סוכר
  • לעיטור: ½ כוס שקדים מולבנים פרוסים או 4 כפות צנוברים או שוקולד־ציפס קטנים
  • 1 כף סוכר לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות) בתוכנית טורבו (אפשר לאפות ב־180 מעלות בחום עליון־תחתון, אבל אז צריך לאפות כל תבנית לחוד). מכינים 3-2 תבניות שטוחות גדולות.

  • 02.

    מכינים את הבצק: מנפים קמח, אבקת סוכר, קורנפלור ומלח למכל של מעבד המזון (או לקערת המיקסר - מערבלים בוו הגיטרה). מוסיפים שקדים, קליפת לימון וחמאה, ומעבדים עד שהתערובת נראית כפירורי לחם עדינים. מוסיפים מיץ לימון, תמציות טעם ו־2 כפות שמנת, וממשיכים לעבד - אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת שמנת - עד שנוצר בצק אחיד. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ולשים ביד לישה קצרה. מחלקים את הבצק לשני חלקים, משטחים כל חלק לדסקית, עוטפים ומכניסים למקרר ל־30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מרדדים כל דסקית בצק בין 2 גיליונות של נייר אפייה (לא מקומחים) לעלה בעובי 4-3 מ"מ, וקורצים עיגולים במקד מסולסל בקוטר 4 ס"מ. מעבירים את העיגולים לתבנית (מרימים אותם בקצה סכין רחבה וגמישה). אין צורך להשאיר רווחים גדולים בין העוגיות - הן כמעט אינן מתפשטות במהלך האפייה. מאחדים את השאריות משני גושי הבצק, לשים שוב, מרדדים וקורצים עוגיות נוספות. ממשיכים עד שכל הבצק נגמר.

  • 04.

    מברישים את עיגולי הבצק בשמנת (3-2 הכפות הנותרות) מעורבבת בחצי כפית סוכר, מפזרים על כל עיגול כמה פרוסות שקדים, צנוברים או שוקולד־צ'יפס, ומהדקים קלות.

  • 05.

    אופים במשך 8 דקות. מסובבים את התבניות ומחליפים מקומות, ואופים במשך 8-6 דקות נוספות, עד שהעוגיות מזהיבות. מכבים את התנור ומשהים את העוגיות בתנור הכבוי למשך 8 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. טעמן של העוגיות משתבח אחרי יום מנוחה בקופסה. טיפ: רוצים להכין עוגיות כריך? מעטרים רק 30 עוגיות. מורחים ריבה/ממרח שוקולד על צידה התחתון של עוגייה לא מעוטרת ומכסים בעוגייה מעוטרת.  

    טיימר מופעל
    00:08:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)