עוגיות שוקולד רכות במילוי קצפת
מכינים עם הילדים עוגיות שוקולד קלות להכנה ונפלאות, במילוי קצפת טעימה
המרכיבים ל10 עוגיות סנדוויץ':
- 2 כוסות קמח
- 3/4 כוס קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% שומן, "תנובה"
- 1/2 כוס חלב "תנובה"
- 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה, "השף הלבן"
- 1/2 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% שומן, "תנובה"
- 1 כף סוכר
- 1 כף רום (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
בקערה גדולה, מניחים קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים היטב.
-
03.
בקערת מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצה ומערבלים. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים.
-
04.
מערבבים בספל גדול את החלב והשמנת החמוצה. תוך כדי ערבול, מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והחלב לבלילה, כשמתחילים ומסיימים עם הקמח. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקפיא כ- 20 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
בעזרת כף גלידה מניחים כדורים של הבצק בתבנית האפייה ומשאירים בינהם רווח של כ-5 ס"מ. אופים בתנור עד שהעוגיות אפויות והן גמישות למגע, במשך כ-12 דקות. מעבירים לרשת לצינון.
טיימר מופעל
-
06.
מניחים את השמנת המתוקה והשמנת החמוצה בקערה ומקציפים לקצפת יציבה. לקראת סיום מוסיפים את הסוכר והרום (אם משתמשים).
-
07.
מורחים שכבה אחידה של הקצפת בצדה השטוח של העוגיה וסוגרים לסנדביץ' עם עוגיה נוספת. חוזרים על הפעולה עם יתר העוגיות. מניחים בקופסה אטומה ושומרים במקרר מספר ימים.
-
08.
25pt">
-
09.
25pt; width:276pt">הנה גם מתכון לעוגיות שוקולד ותבלינים