עוגיות שוקולד מושחתות לפסח
עוגיות שוקולד נימוחות ועשירות על בסיס קמח מצה וקמח תפו"א, לאירוח במהלך חג פסח

המרכיבים ל 20 עוגיות:
- 300 גרם שוקולד מריר
 - 50 גרם חמאה
 - 3 ביצים
 - 1 כוס סוכר
 - 2 כפות שטוחות קמח מצה
 - 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
 - 1/4 כפית אבקת אפייה
 - 1/4 כפית מלח
 - 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
 - 1 כוס שוקולד צ'יפס
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים תנור ל-180 מעלות.
 - 
								02.
								
במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
 - 
								03.
								
בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת אחידה וקצת מגדילה את נפחה.
 - 
								04.
								
מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
 - 
								05.
								
מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.
 - 
								06.
								
אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. הן אמורות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור).
טיימר מופעל
 - 
								07.
								
רק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי משחררים אותן בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
 
									

