מתכון עוגיות שוקולד מושחתות לפסח | השף הלבן

עוגיות שוקולד מושחתות לפסח

עוגיות שוקולד נימוחות ועשירות על בסיס קמח מצה וקמח תפו"א, לאירוח במהלך חג פסח

מאת: נטלי פכט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות שוקולד מושחתות לפסח

המרכיבים ל 20 עוגיות:

לעוגיות:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שטוחות קמח מצה
  • 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

  • 01.

     מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

     במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.

  • 03.

     בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת אחידה וקצת מגדילה את נפחה.

  • 04.

     מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.

  • 05.

     מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.

  • 06.

     אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. הן אמורות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור).

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 07.

     רק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי משחררים אותן בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(241)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.