עוגיות מקרון
עוגיות מקרון, עוגיות יפיפיות לכל ארוח וחגיגה
המרכיבים ל50:
- 175 גרם שוקולד לבן
- 75 מ"ל שמנת מתוקה
- 25 גרם חמאה
- 150 גרם שוקולד חלב
- 120 מ"ל שמנת מתוקה
- 40 גרם חמאה
- 3 חלבונים (של ביצה בגודל L)
- 7 כפות סוכר לבן
- 200 גרם אבקת סוכר
- 110 גרם שקדים מולבנים טחונים דק (חבילה+כף וחצי בערך)
- כפית קקאו (אם רוצים מקרונים חומים)
הוראות הכנה:
-
01.
מומלץ להתחיל בהכנת המילוי משום שהוא צריך להיות במקרר לפחות שעתיים.
-
02.
הכנת המילוי: מחממים שמנת על הגז עד לסף רתיחה, מוריזים מהאש ושופכים אותה לקערה שבה נמצאים השוקולד והחמאה. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, מצננים ומעבירים למקרר למשך כשעתיים.
-
03.
הכנת העוגיות:
-
04.
יש לחמם תנור ל-200 מעלות.
-
05.
מפרידים ביצים (חשוב שלא יהיו טיפות חלמון בקערת החלבונים!!!) ואת החלבונים שמים בקערת המיקסר.
-
06.
מקציפים במהירית בינונית ומוסיפים 2 כפות סוכר לבן עד לקבלת קצף לבן וגלי (לא יציב).
-
07.
מעבירים למהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה 5 כפות סוכר לבן עד שמתקבל קצב לבן מבריק ויציב.
-
08.
מוציאים את הקערה ומהמיקסר.
-
09.
בעזרת מסננת (לא נפה) מעבירים את אבקת הסוכר ואת השקדים הטחונים לקערה (חייב לעבור סינון-לא לדלג על שלב זה!)
-
10.
בעזרת לקקן, מערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה (ולא נוזלית מדי).
-
11.
מעבירים מחצית מהכמות לשק הזילוף עם צנתר רגיל (או פשוט לגזור את קצה שקית הזילוף).
-
12.
מתחילים לזלף ע"ג תבנית עם נייר אפיה עיגולים בקוטר 3 ס"מ (זה מתפשט מעט באפיה).
-
13.
לחצי השני ניתן להוסיף רבע כפית קקאו במידה ורוצים מקרונים חומים, במידה ולא, מעבירים את החלק השני לשיקת הזילוף וחוזרים על הפעולה.
-
14.
יש להכניס לאפיה כל תבנית בנפרד (יוצא כ3 תבניות) ל4 דקות בדיוק (שימו טיימר!) ואז מסובבים את התבנית ואופים למשך עוד 4 דקות. העוגיות צריכות להיות מעט זהובות (ממש מעט) ויציבות למגע.
טיימר מופעל
-
15.
הרכבת העוגיות:
-
16.
ניתן למלא את "הסנדוויץ" בשוקולד שהמסנו וקיררנו או ע"י שק זילוף או ע"י כפית/סכין למריחה בנדיבות!- לנוחיותכם!
-
17.
יש לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בקירור. ככל שהן יותר זמן בקירור הן יותר טעימות.
-
18.
*העוגיות הללו הן עוגיות יפיפיות, בעיקר כשהן צבועות בצבע מאכל. עדיף לוותר על מנת צבע מאכל מיותרת, אבל מי שבכל זאת מעוניין לעשונות מקרונים צבעוניים-יש להשתמש בצבע מאכל ג'ל בלבד.