עוגיות מלוחות גבינה וחמוציות
מה תכינו משאריות גבינה שנותרו במקרר? עוגיות מלוחות פריכות עם נגיעות מתוקות של חמוציות מסוכרות, שמשתלבות נהדר בטעם הגבינות
המרכיבים ל50 עוגיות:
- 100 גרם גבינות קשות מסוגים שונים (עמק, קצ'קבל קולקשן, פרמזן קולקשן) חתוכות לקוביות
- 1 כוס (30 גרם) פתיתי קורנפלקס
- 50 גרם חמוציות מסוכרות קצוצות
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת חרדל
- ½ כפית אבקת אפייה
- 125 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה גדולה טרופה
- 2 כפות שמנת חמוצה תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את קוביות הגבינה במעבד המזון ומרסקים אותן לפירורים בינוניים. מוציאים לקערה. מרסקים את הקורנפלקס לפירורים בינוניים ומוסיפים לפירורי הגבינה יחד עם החמוציות. מערבבים.
-
02.
מנפים קמח, מלח, אבקת חרדל ואבקת אפייה למכל של מעבד המזון. מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות על כפתור הפולסים לתערובת פירורית גסה. מוסיפים את תערובת הגבינות והקורנפלקס ולוחצים פעמיים־שלוש על כפתור הפולסים כדי לערבב את הפירורים. מוסיפים ביצה ושמנת ומעבדים רק עד שהתערובת מתאספת לגושים בגודל בינוני. הופכים את הגושים על לוח עבודה מקומח קלות ומהדקים בידיים לגוש אחד.
-
03.
מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות) בתכנית טורבו. מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה (אני מורחת פסי חמאה רחבים על שולי התבניות כדי שהנייר ייצמד למקומו).
-
04.
בעזרת כף מידה בנפח ½ כף (
-
05.
5 מ"ל) מודדים 50 חתיכות בצק בגודל אחיד. מגלגלים את חתיכות הבצק לכדורים ומסדרים בתבניות. משטחים כל כדור בלחיצה בצד המשונן של פטיש שניצלים או בלחיצה בשיני מזלג. אופים את שתי התבניות יחד - במדף השני והרביעי - במשך 10 דקות. מחליפים מקומות ומסובבים כל תבנית 180 מעלות. אופים במשך 10 דקות נוספות או עד שהעוגיות מזהיבות. מכבים את התנור ומשהים את העוגיות לייבוש בתנור הכבוי 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן לגמרי לפני שאורזים אותן בקופסה בעלת מכסה אטום.
טיימר מופעל