עוגיות טחינה ושומשום
העוגיות הכי ישראליות שיש! בואו להתמכר
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 40 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
													צילום: נטלי לוין
													עיצוב: נטלי לוין
						
					
				
			המרכיבים ל 35 יחידות:
									לעוגיות:
								
															- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 75 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים
- 150 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 2 כפות מים קרים
- 200 גרם (1 כוס) טחינה גולמית
									לציפוי:
								
															- 50-60 גרם שומשום
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מחממים תנור ל-160 מעלות. 
- 
								02.
								במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, שקדים, חמאה, סוכר, וניל ומלח לתערובת פירורית. 
- 
								03.
								מוסיפים פנימה מים וטחינה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. 
- 
								04.
								מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים לבצק אחיד. 
- 
								05.
								יוצקים עיגולים קטנים בגודל של אגוז מלך ומגלגלים בשומשום. 
- 
								06.
								מניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 
- 
								07.
								אופים במשך כ-12-18 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ונסדקות מעט. טיימר מופעל
- 
								08.
								מצננים לחלוטין לפני ההגשה. 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						 
									


