עוגיות חמאה ואגוזים | השף הלבן

עוגיות חמאה ואגוזים

עוגיות קופסה נהדרות. איפה קונים אגוזי לוז מולבנים? בדוכן הפיצוחים – רובם השילו את הקליפה החומה במהלך הקלייה, וגם אם נותרה עליהם קצת קליפה, לא נורא.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות חמאה ואגוזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים לכ-100 עוגיות:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
  • 60 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 8 כפות קונפיטורה משמש סמיכה
  • 1/3-1/2 כוס סוכר (לפי רמת מתיקות רצויה)
  • 130 גרם אגוזי לוז מולבנים קלויים גרוסים או קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני בתוכנית טורבו (160 מעלות). מרפדים 2 תבניות שטוחות בנייר אפייה.

  • 02.

    פורשים את גליל הבצק ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. מורחים כל חלק בשכבה דקיקה של חמאה ועליה שכבה דקה של ריבה, וזורים סוכר ואגוזים. מקפלים את שני הרבעים הקיצוניים של כל חלק פנימה כדי לקבל צורת ספר פתוח וסוגרים את ה"ספר" – כלומר, מקפלים שוב לשניים. מהדקים קלות בלחיצה.

  • 03.

    מגלגלים מערוך על כל מלבן בצק כדי לשטח אותו לעובי

  • 04.

    5 ס"מ. פורסים כל מלבן בצק לפרוסות ברוחב 5 מ"מ. משכיבים את הפרוסות בתבניות המוכנות - משאירים רווחים של 2 ס"מ בין פרוסה לפרוסה (אם שתי תבניות לא מספיקות לכל העוגיות, אופים בשני מחזורים. שומרים את העוגיות הלא אפויות במקרר - מכוסות בניילון - עד שיגיע תורן).

  • 05.

    אופים שתי תבניות יחד - אחת במדף השני והשנייה במדף הרביעי - במשך 10 דקות. מחליפים מקומות ומסובבים כל תבנית 180 מעלות כדי להבטיח הזהבה אחידה. אופים במשך 10-8 דקות נוספות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב. מצננים בתבניות ומעבירים לקופסה אטומה. הערה: טעמן של העוגיות משביח מאוד אחרי אחסון של יומיים־שלושה בקופסה.

    טיימר מופעל
    00:10:00

הידעת?

יש מקרים שבהם עוגיית קנויות מחנות או מאפייה זה מספיק טוב בשבילנו. אולם כשיש חשק עמוק לעוגיות חמאה חמות ונימוחות, תוצרת בית היא הבחירה הנכונה היחידה. אם זה לשעות אחר הצהריים העצלות של הקיץ, לימי הגשם הקרירים של החורף או למסיבת חג עם משפחה וחברים, מגש עוגיות חמאה חם וריחני ישפר כל חוויה. קבלו מתכון לעוגיות קופסה נהדרות עם אגוזי לוז פריכים. איפה קונים אגוזי לוז מולבנים? בדוכן הפיצוחים - רובם השילו את הקליפה החומה במהלך הקלייה, וגם אם נותרה עליהם קצת קליפה, לא נורא.

הכנת? כאן מדרגים
(1)