עוגיות חלבה
עוגיות גם בריאות וגם קלות להכנה והכי חשוב – טעימות מאוד!

המרכיבים ל 50 עוגיות:
- 100 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל טהור
- חצי כוס (140 גר') טחינה גולמית
- 1 כוס ועוד 2 כפיות (160 גר') קמח
- חצי כפית אבקת אפייה
- שליש כוס (30 גר') פרוסות שקדי מולבנים לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
-
02.
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר במשך 2-3דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה.
-
03.
מוסיפים את הוניל ואת הטחינה ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
-
04.
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתוך התערובת במרית עד שמתקבל בצק חלק ואחיד,לח ורך,קצת שמנוני,שכמעט אינו נדבק לידיים,רק פירורים מעטים(אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים 1-2 כפיות טחינה,אם הבצק רטוב מדי מוסיפים 1-2 כפיות קמח).
-
05.
מעצבים כדורים בקוטר
-
06.
5 ס"מ ומשתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות: לשים מעט, רק כדי שיהיה אפשר ליצור כדורים.
-
07.
מניחים את הכדורים במרווחים של 3 ס"מ מעל לתבניות. מהדקים בעדינות פרוסת שקד מעל כל עוגיה. אופים כרבע שעה עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים צינון מלא בתנית על רשת.