עוגיות חלבה

עוגיות גם בריאות וגם קלות להכנה והכי חשוב – טעימות מאוד!

מאת: טל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות חלבה

המרכיבים ל 50 עוגיות:

  • 100 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל טהור
  • חצי כוס (140 גר') טחינה גולמית
  • 1 כוס ועוד 2 כפיות (160 גר') קמח
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • שליש כוס (30 גר') פרוסות שקדי מולבנים לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

     מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).

  • 02.

    בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר במשך 2-3דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה.

  • 03.

    מוסיפים את הוניל ואת הטחינה ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתוך התערובת במרית עד שמתקבל בצק חלק ואחיד,לח ורך,קצת שמנוני,שכמעט אינו נדבק לידיים,רק פירורים מעטים(אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים 1-2 כפיות טחינה,אם הבצק רטוב מדי מוסיפים 1-2 כפיות קמח).

  • 05.

    מעצבים כדורים בקוטר

  • 06.

    5 ס"מ ומשתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות: לשים מעט, רק כדי שיהיה אפשר ליצור כדורים.

  • 07.

    מניחים את הכדורים במרווחים של 3 ס"מ מעל לתבניות. מהדקים בעדינות פרוסת שקד מעל כל עוגיה. אופים כרבע שעה עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים צינון מלא בתנית על רשת.

הכנת? כאן מדרגים
(1016)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.