מתכון עוגיות אגוזים ותבלינים | השף הלבן

עוגיות אגוזים ותבלינים

בואו לפתוח את היום עם מתכון מתוק ובריא לעוגיות אגוזים ותבלינים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות אגוזים ותבלינים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 15 עוגיות:

רכיבים:
  • 80 גרם אגוזי לוז עם הקליפה, קלויים
  • 80 גרם שקדים עם הקליפה, קלויים
  • 1/3 כוס סוכר
  • ¾ כפית קינמון
  • ¾ כפית אגוז מוסקט
  • ¼ כפית ציפורן טחון
  • 3 כפיות קליפות תפוז מסוכרות
  • ¾ כוס קמח
  • 1 כפית קקאו
  • קורט מלח
  • 40 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה, רכה
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • ½ כפית תמצית וניל איכותית
לציפוי:
  • ½ 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ¾ כוס (100 גרם) אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    2 בקערה של מעבד מזון מניחים את האגוזים, השקדים, סוכר לבן, קינמון, אגוז מוסקט ומעבדים לתערובת פרורים דקה, כ-60 שניות. מוסיפים את קליפות התפוז ומעבדים כ-15 שנית נוספות.

  • 03.

    3 בקערה קטנה, מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והמלח.

  • 04.

    4 בקערה של מיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה ומיקסר ידני, מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואורירית, כ-2 דקות. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה ותוך כדי עירבול ולאחר מכן את תמצית הוניל.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 05.

    5 מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים כדקה. מוסיפים את תערובת הפרורים הדקה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    6 בעזרת כף גלידה (או כף רגילה) יוצרים כדורים בגודל קלמנטינה ומניחים בתבנית, במרווחים של 4 ס"מ. במידה והתבנית לא גדולה דיה, ניתן לאפות בשני סבבים.

  • 07.

    7 אופים את העוגיות עד שהן תופחות קלות, מופיעים סדקים והקצוות אפויים, כ-15 דקות. מומלץ לסובב את התבנית אחרי מחצית מהזמן כדי להבטיח אפייה אחידה.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 08.

    8 מניחים לעוגיות להצטנן קלות כ-5 דקות לפני שמעבירים אותן בזהירות לרשת צינון. חוזרים על הפעולה עם יתר העוגיות, במידה ויש.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 09.

    1 כשהעוגיות התקררו לחלוטין מכינים את הציפוי: בקערה קטנה, מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון לציפוי סמיך. אם צריך, מוסיפים מיץ או אבקת סוכר.

  • 10.

    9 בעזרת מרית או סכין קהה, מורחים כל עוגיה בשכבה דקה של ציפוי ומניחים להתקשות. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(916)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.