עוגיות אגוזים ותבלינים
בואו לפתוח את היום עם מתכון מתוק ובריא לעוגיות אגוזים ותבלינים

המרכיבים ל 15 עוגיות:
- 80 גרם אגוזי לוז עם הקליפה, קלויים
- 80 גרם שקדים עם הקליפה, קלויים
- 1/3 כוס סוכר
- ¾ כפית קינמון
- ¾ כפית אגוז מוסקט
- ¼ כפית ציפורן טחון
- 3 כפיות קליפות תפוז מסוכרות
- ¾ כוס קמח
- 1 כפית קקאו
- קורט מלח
- 40 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה, רכה
- 1/3 כוס סוכר חום
- 2 ביצים
- ½ כפית תמצית וניל איכותית
- ½ 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- ¾ כוס (100 גרם) אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
2 בקערה של מעבד מזון מניחים את האגוזים, השקדים, סוכר לבן, קינמון, אגוז מוסקט ומעבדים לתערובת פרורים דקה, כ-60 שניות. מוסיפים את קליפות התפוז ומעבדים כ-15 שנית נוספות.
-
03.
3 בקערה קטנה, מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והמלח.
-
04.
4 בקערה של מיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה ומיקסר ידני, מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואורירית, כ-2 דקות. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה ותוך כדי עירבול ולאחר מכן את תמצית הוניל.
טיימר מופעל
-
05.
5 מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים כדקה. מוסיפים את תערובת הפרורים הדקה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
06.
6 בעזרת כף גלידה (או כף רגילה) יוצרים כדורים בגודל קלמנטינה ומניחים בתבנית, במרווחים של 4 ס"מ. במידה והתבנית לא גדולה דיה, ניתן לאפות בשני סבבים.
-
07.
7 אופים את העוגיות עד שהן תופחות קלות, מופיעים סדקים והקצוות אפויים, כ-15 דקות. מומלץ לסובב את התבנית אחרי מחצית מהזמן כדי להבטיח אפייה אחידה.
טיימר מופעל
-
08.
8 מניחים לעוגיות להצטנן קלות כ-5 דקות לפני שמעבירים אותן בזהירות לרשת צינון. חוזרים על הפעולה עם יתר העוגיות, במידה ויש.
טיימר מופעל
-
09.
1 כשהעוגיות התקררו לחלוטין מכינים את הציפוי: בקערה קטנה, מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון לציפוי סמיך. אם צריך, מוסיפים מיץ או אבקת סוכר.
-
10.
9 בעזרת מרית או סכין קהה, מורחים כל עוגיה בשכבה דקה של ציפוי ומניחים להתקשות. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום.