מקרון קפה במילוי מסקרפונה עם בזיקה של קקאו | השף הלבן

מקרון טרמיסו – מקרון קפה במילוי מסקרפונה עם בזיקה של קקאו

המקרון הצרפתי עם טוויסט איטלקי – 2 נשיקות שקדים-קפה ובניהן גבינת מסקרפונה. ביס של העוגיה הכי פוטוגנית עם טעמים של טרמיסו. המתכון בשלבים קלים וההצלחה מובטחת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מקרון טרמיסו - מקרון קפה במילוי מסקרפונה עם בזיקה של קקאו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 25 מנות:

לעוגיות:
  • 100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
  • 100 גרם (1 שקית) שקדים טחונים
  • 2 כפיות קפה שחור או אינסטנט (אבקה ולא משקה)
  • 75 גרם חלבונים (חלבונים מ-2 ביצים XL)
  • קורט מלח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
למילוי:
  • 1 מיכל גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1 כף ליקר שקדים (לא הכרחי)
  • 2 כפות מחוקות אבקת סוכר
  • 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
  • להגשה: אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים אבקת סוכר, שקדים וקפה. מעבירים דרך מסננת ונפטרים משאריות גסות.

  • 02.

    מקציפים חלבונים ומלח. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים סוכר בהדרגה. מממשיכים להקציף עד קבלת קצף חלק מבריק ויציב.

  • 03.

    מצרפים את התערובת המסוננת לקערת הקצף ומערבבים בעזרת לקקן בתנועות קיפול נמרצות לעיסה אחידה, מבריקה וסמיכה.

  • 04.

     מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ברוחב 2 ס"מ ומזלפים בתבנית מרופדת נייר אפיה עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ (אם רוצים עיגולים שווים בגודלם כדאי לזלף על משטח אפיה ייעודי שמסומנים עליו עיגולים או לסמן עיגולים בעיפרון לפני הזילוף, להפוך את ניייר האפיה ולזלף ). משהים כשעה בטמפרטורת החדר.

  • 05.

    מחממים תנור ל 150 מעלות ואופים 11 - 12 דקות עד שהמקרונים יבשים. מצננים ומשחררים מנייר האפיה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 06.

     מכינים את המילוי: טורפים מסקרפונה, ליקר, וניל ואבקת סוכר. מעבירים לשקית זילוף.

  • 07.

    מתאימים זוגות זוגות של עוגיות שווות בגודלן. מזלפים תלולית קרם מסקרפונה במרכז תחתית עוגיה אחת בכל זוג ומכסים בעוגיה שניה.

  • 08.

    בוזקים קקאו ומגישים.

  • 09.

    אם מכינים מראש (עד 3 ימים מראש) שומרים לחוד את העוגיות והקרם ומרכבים לקראת ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.