בישקוטי קקאו בלי סוכר
עוגיות "בלי" בטעם "עם". ללא תוספת סוכר (מומתקות בממתיק מלאכותי), דלות שומן, ומכילות קמח כוסמין (50% מכמות הקמח), שהוא קמח עתיר סיבים תזונתיים וקל יותר לעיכול מקמח חיטה. מתחסלות במהירות.
המרכיבים ל36 יחידות:
- 1 כוס (125 גרם) קמח לבן רב־תכליתי
- 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא אורגני
- ½ כוס (50 גרם) אבקת קקאו
- 1 כפית קינמון טחון
- ½ כפית ציפורן טחונה
- ½ כפית אבקת אפייה
- קורט נדיב של מלח
- 3 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס ממתיק באבקה / גרגרים (מהסוג שמחליף סוכר בנפח 1:1 - "כמו סוכר" או "סוויטאנגו")
- 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 100 גרם שבבי שקדים מולבנים
- 100 גרם קוביות זנגביל מיובש מופחת סוכר (או ללא סוכר) קצוץ לחתיכות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
מנפים יחד לקערה קמח לבן, קמח כוסמין, קקאו, קינמון, ציפורן, אבקת אפייה ומלח.
-
02.
מרכיבים את המקצף על ראש המיקסר. שמים בקערת המיקסר ביצים, תמצית וניל וממתיק, ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-4 דקות, עד שנוצרת קציפה סמיכה מאוד ותפוחה מאוד. מוסיפים את החמאה המומסת בזרם דק, תוך הקצפה. עוצרים את פעולת המיקסר, ומחליפים את המקצף בוו הגיטרה. מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבלים לבצק נוקשה ואחיד. מוסיפים את השקדים ואת הזנגביל, ומערבלים עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד. נותנים לבצק לנוח 10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). פורשים יריעת ניילון גדולה (אני פותחת שקית ניילון בעזרת מספריים) על משטח העבודה.
-
04.
מחלקים את גוש הבצק ל־3 חלקים שווים. בעזרת הניילון מגלגלים כל חלק לגליל חלק שאורכו 20 ס"מ. מניחים את הגלילים בתבנית ומשטחים אותם מעט. אופים במרכז התנור במשך 25-20 דקות, עד שהגלילים נוקשים ויבשים למגע. מוציאים מהתנור ומצננים במשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מדליקים את התנור שוב כשהוא מכוון לחום נמוך (140 מעלות). פורסים כל גליל ל־12 פרוסות אלכסוניות בעובי אחיד, ומעמידים אותן בתבנית. משאירים רווחים בין הפרוסות. מחזירים את התבנית לתנור, ואופים במשך 40-30 דקות כדי לייבש את הבישקוטי. מצננים לגמרי ואורזים בקופסה אטומה.
טיימר מופעל