אלפחורס
עוגיות אלפחרוס ביתיות וטעימות
המרכיבים למנות 15:
- 200 גרם חמאה או מרגרינה או חצי-חצי
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפיה
- 500 גרם קורנפלור
- 1 כוס קמח
- ריבת חלב למילוי
- קוקוס לגלגול
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
-
02.
מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) סוכר וחמאה/מרגרינה עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד שאחיד.
-
03.
מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים רק עד שנבלע ומתקבל בצק דביק.
-
04.
אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ מקסימום, בעזרת חותכן עוגיות או כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
-
05.
אופים בערך 7-10 דקות, רק עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו אפילו). מתחילים את האפיה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
06.
ממלאים כל זוג עוגיות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה.