שושנים עם קרם ווניל ונגיעות שוקולד | השף הלבן

שושנים עם קרם ווניל ונגיעות שוקולד

מתכון קל וטעים במיוחד לעוגה שתשדרג את האירוח

מאת: אלונה זוהר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שושנים עם קרם ווניל ונגיעות שוקולד
צילום: אלונה זוהר עיצוב: אלונה זוהר

המרכיבים ל12:

  • 1 חב' בצק שמרים עלים מעדנות, מופשר לילה במקרר
למלית קרם הפטיסייר:
  • 230 סמ”ק חלב תנובה
  • 50 גרם סוכר
  • 2 כפות תמצית וניל איכותית/מקל וניל
  • קורט מלח
  • 25 סמ”ק מים
  • 30 גרם קורנפלור
  • 2 חלמונים
  • 25 גרם חמאת תנובה
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס
להברשה מעל:
  • ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    להרתיח בסיר את החלב, סוכר, וניל ומלח עד שיבעבע קלות. לערבב עם מטרפה שהתחתית לא תישרף.

  • 02.

    בינתיים בקערה נפרדת לערבב את המים, הקורנפלור והחלמונים היטב.

  • 03.

    לשפוך לתוך החלב הרותח בקילוח דק ואיטי את הבלילה של הקורנפלור, תוך כדי בחישה מתמדת.

  • 04.

    לאחר שהחלב מבעבע מעט להוריד מהגז. להעביר לקערת מיקסר עם וו הקצפה, להוסיף את החמאה להמשיך את פעולת המיקסר (פעולה איטית) עד שהקרם יתקרר. חשוב לקרר את הקרם היטב!

  • 05.

    לפתוח את הבצק על משטח עבודה.

  • 06.

    למרוח שכבה של קרם פטיסייר. לפזר שוקולד צ'יפס ולסגור לצורת רולדה.

  • 07.

    לחתוך פרוסות בעובי 10-12 ס"מ ולהניח בתבנית עם מרווחים קטנים בין אחד לשני.

  • 08.

    להניח לחצי שעה לתפיחה קלה.

  • 09.

    בעזרת מברשת למרוח ביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)