פס שמרים וגבינת כנען של תנובה
מתכון קל וטעים לפס שמרים עם גבינת כנען של תנובה – מושלם למשפחה
המרכיבים ל2 עוגות פס שמרים:
- 1 חבילת בצק שמרים עלים, מופשרת לפי הוראות היצרן
- 1 חבילת גבינת כנען של תנובה (500 גרם)
- 2 מכלי גבינת שמנת (450 גרם)
- 1 ביצה תנובה
- 3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
- 3/4 כוס קמח (100 גרם)
- 1 כפית וניל
- גרידה מלימון שלם
- 100 גרם אוכמניות
- 1 כף ריבה
הוראות הכנה:
-
01.
בקלחת קטנה שמים אוכמניות וריבה, מועכים מעט עם מזלג ומביאים לרתיחה.
-
02.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשר דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
-
03.
מעבירים לצלחת שטוחה למקרר לקירור מהיר.
-
04.
מערבבים את חומרי המילוי גבינה: כנען, גבינת שמנת, ביצה, אבקת סוכר, קמח, וניל וגרידת לימון. (הכי נוח עם מטרפה חשמלית אבל אפשר גם עם מטרפה ידנית.)
-
05.
מחלקים את המילוי ל-2 בעזרת מרית.
-
06.
הרכבה:
-
07.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
08.
חותכים מהבצק חתיכה באורך כ-30-28 ס"מ ומניחים על משטח העבודה.
-
09.
מסמנים 2 קווים אנכיים המחלקים את הבצק ל-3. בחלק המרכזי נשים את המילוי.
-
10.
את שני הצדדים חותכים לפסים ברוחב 3 ס״מ - איתם נקלע את הצמה.
-
11.
מניחים רבע מהמילוי על החלק האמצעי.
-
12.
מוסיפים פס של אוכמניות (חצי מהכמות) ומעליו עוד רבע מהמילוי (מה שנשאר הולך לעוגה הבאה).
-
13.
קולעים את הצמה.
-
14.
מברישים בביצה טרופה (אני הברשתי רק בחלמון ולכן הצבע הכהה)
-
15.
אופים 35-45 דקות או עד שהבצק זהוב ומעט שחום.
טיימר מופעל
-
16.
מצננים לחלוטין לפני שחותכים ולמעשה העוגה הכי טעימה כשהיא בטמפרטורת החדר.
-
17.
חוזרים על הפעולה עם החלק השני.