עוגת שושנים מהירת הכנה | השף הלבן

עוגת שושנים מהירת הכנה

עוגת שמרים מצוינת בכלום עבודה – משתמשים בבצק שמרים עלים ששולפים מהמקפיא, וממלאים בממרחים קנויים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שושנים מהירת הכנה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 1 צנצנת (350 גרם) ממרח קקאו־אגוזי לוז (נוטלה או אחר)
  • 100 גרם ממתק בוטנים בקרמל מרוסק לחתיכות קטנות
  • 4 כפות גדושות ריבת חלב
  • ביצה טרופה לזיגוג
גודל תבנית: תבנית ארובה מתפרקת 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב את התבנית (רצוי לרפד את התחתית בנייר אפייה).

  • 02.

    פורשים את יריעת הבצק על משטח העבודה. מורחים את הנוטלה על עלה הבצק - משאירים פס נקי ברוחב 3 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות. חותכים את מלבן הבצק ל־10 רצועות ברוחב 5 ס"מ. מפזרים את שברי הבוטנים (שומרים 2 כפות לעיטור). מניחים 6-5 גושים קטנים של ריבת חלב לאורך כל רצועה. מגלגלים כל רצועה לגלילה הדוקה מהצד המרוח לעבר השוליים הנקיים. מעמידים את גלילות הבצק בתבנית. מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה.

  • 03.

    מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, וזורים את שברי הבוטנים השמורים. אופים במשך 35 דקות. מצננים בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.