המרכיבים ל 12 מנותשתי תבניות אנגליש קייק או לתבנית 24:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאת תנובה
- 300 גרם סוכר
- 120 גרם גביע השף הלבן
- 100 גרם קמח מנופה (לפסח ניתן להשתמש בקמח תופח מיוחד לפסח)
- 8 חלמונים
- 8 חלבונים
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
ממסים את החמאה עם השוקולד המריר מעל בן מארי (סיר ובו מים רותחים, מעליו מניחים קערה בה ממיסים את החמאה והשוקלד)
-
02.
מקציפים במהירות 8 חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר, מוסיפים בהדרגה את גביע השף הלבן, הקמח המנופה ותמצית הוניל.
-
03.
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף תפוח ויציב
-
04.
מקפלים את תערובת השקולד יחד עם תערובת החלמונים
-
05.
מקפלים את תערובת החלבונים לתערובת השוקולד בזהירות כדי לא לשבור את הקצף
-
06.
מעבירים לשתי תבניות אנגליש קייק או לתבנית 24" שמרוססות במעט שמן צמחי ואופים כשעה ב-170 מעלות ניתן לזגג עם שוקולד מריר מומס עם שמנת מתוקה רתוחה
הכנת? כאן מדרגים