עוגת שוקולד פרווה
עוגה פרווה נהדרת להגשה בסיום הארוחה או לימי הולדת לילדים
המרכיבים ל12 מנות / 2 עוגות קטנות או עוגה 1 גדולה:
- ½1 כוסות קמח לבן
- 1 כוס אבקת שוקולית
- ½ כוס אבקת קקאו כהה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן קנולה
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל טהור
- 1 כוס מים רותחים
- ¾ כוס מים רותחים
- 2 כפות סוכר שמוססו במים (בעוגה למבוגרים להוסיף 2 כפות ליקר קפה/שוקולד/אחר)
- 2 חבילות שוקולד מריר
- קצת יין מתוק או חריף לפי הטעם (לא חובה אבל זה מוסיף המון)
- 1/2 כוס שמן
- קצת מים לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מרכזים את החומרים היבשים בקערה גדולה, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לתוך הגומה את השמן, הביצים ותמצית הווניל וטורפים בעדינות עם מטרף ידני תוך הרטבת החומרים היבשים מהמרכז כלפי חוץ.
-
02.
כאשר כמעט כל החומרים היבשים נרטבו מוסיפים בהדרגה תוך בחישה נמרצת את המים הרותחים - עד קבלת בלילה (יחסית לבצק דלילה) אחידה ומבריקה. יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת (רצוי לרפד את בסיס התבנית בנייר אפייה)טיפ: מנפים את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה ואבקת האפייה יחד לקערה, מוסיפים את השוקולית והסוכר - מערבבים היטב ואז יוצרים את הגומה. זה מבטיח ערבוב אחיד ונטול גושים.
-
03.
מכינים סמוך להוצאת העוגה מהתנור ¾ כוס מים רותחים + 2 כפות סוכר שמוססו בהם (בעוגה למבוגרים להוסיף 2 כפות ליקר קפה/שוקולד/אחר). מוציאים מהתנור ויוצקים באופן שווה על העוגה.
-
04.
רוטב שוקולד (לא חובה אבל מומלץ): שמים בסיר קטן: 2 חבילות שוקולד מריר, קצת יין מתוק או חריף לפי הטעם (מומלץ), חצי חבילת מרגרינה חתוכה לקוביות בינוניות, מעטמים לפי הטעם (אם ויתרתם על היין מומלץ לשים יותר מים).
-
05.
מחכים שהסיר יתחמם ומערבבים עד שיימס.
-
06.
מחממים את התנור היטב לחום של 170º מעלות ואופים את העוגה למשך 40 דקות אם מדובר בתבנית עגולה. בתבניות אינגליש קייק יספיקו 30 דקות אפייה.
טיימר מופעל
-
07.
כשהעוגה מוכנה שופכים על העוגה את הרוטב כל עוד היא חמה ומחכים שיתקרר.