עוגת שוקולד מופלאה לפסח
עוגה טעימה לפסח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל1 מנה:
- 125 מ''ל שמנת מתוקה
- 150 גרם חמאה
- 400 גרם שוקולד מריר איכותי
- 100 גרם שקדים טחונים או 80 גרם קמח מצה
- 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 2/3 כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני מבשלים את השמנת והחמאה עד רתיחה. מכבים את האש ושוברים פנימה את השוקולד.
-
02.
מערבבים היטב את השוקולד עד שנמס כליל ומוסיפים את השקדים / קמח המצה.
-
03.
מקציפים חלמונים עם שליש כוס סוכר לקצף בהיר (לפחות 5 דקות) ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים חלבונים עם שליש כוס סוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך התערובת.
-
05.
אופים בחום של 160 מעלות למשך 35 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עד שמצטננת.
טיימר מופעל
-
06.
אפשר להגיש את העוגה ללא קרם, אפשר לפזר עליה אבקת סוכר עם מסננת ואפשרות נוספת היא למרוח עליה קרם שוקולד עשוי ממאה גרם שוקולד מריר, מאה גרם שוקולד חלב ו-250 מ''ל שמנת מבושלים יחד. חותכים פרוסת עוגה ושופכים עליה מעט קרם כך שייזל מהצדדים.
הכנת? כאן מדרגים