מתכון עוגת שוקולד ללא גלוטן | השף הלבן

עוגת שוקולד ללא גלוטן

עוגת שוקולד ללא קמח, פאדג'ית עשירה וטעימה במיוחד

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד ללא גלוטן
צילום: גל בן זאב עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל6 מנות:

  • 260 גרם שוקולד מריר 60%
  • 150 גרם חמאה
  • 6 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-165 מעלות (בתוכנית טורבו) ומשמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ במעט שמן קנולה או חמאה מומסת.

  • 02.

    שמים בקערה חסינת-חום שוקולד, חמאה ומחצית מכמות הסוכר (75 גרם). מכניסים למיקרוגל, מפעילים למשך 30 שניות, מוציאים, מערבבים וכך שוב עוד שלוש פעמים או עד לקבלת נוזל חלק. מצננים 3-4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מפרידים ביצים. מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד וטורפים במהירות בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד.

  • 04.

    שמים חלבונים בקערת מיקסר נקיה ויבשה ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר במשך דקה או עד להיווצרות קצף לבן עדין. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר במשך דקה או עד להווצרות קצף יציב.

  • 05.

    מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף החלבונים ומערבלים במהירות איטית עד לאיחוד. משחררים את הקערה מהמיקסר, מערבבים בעדינות בעזרת מרית לאיחוד ויוצקים לתבנית המשומנת.

  • 06.

    כשהתנור חם מכניסים את העוגה למרכזו ואופים במשך 40-42 דקות או עד שמרכז העוגה אינו רוטט. מוציאים, מצננים במשך שעתיים בטמפ' החדר ומעבירים למקרר, לשעתיים לפחות (הקירור חשוב ליציבות העוגה בחיתוך).

    טיימר מופעל
    00:42:00

הידעת?

תופעת המאכלים נטולי הגלוטן בהחלט גדלה בעשורים האחרונים והפכה לגורם לא מבוטל בעולם הקולינריה המודרני. בכל יום אנחנו נחשפים לעוד מנות מוכרות ואהובות שקיבלו גרסה מקורית ללא גלוטן. והיום אנחנו מביאים לכם גרסה לעוגת השוקולד האהובה והמוכרת. קלת הכנה, שוקולדית ואהובה על מבוגרים וילדים: עוגת יומולדת מושלמת שמי שנמנעים מגלוטן יוכלו להנות ממנה! העוגה גם פרווה ומתאימה לנמנעים ממוצרי חלב. אז בפעם הבאה שיש לכם יום הולדת לילד או לבן משפחה עם צליאק או רגישות למוצרי חלב, כבר יש לכם את העוגה המושלמת להכין בשבילו.

הכנת? כאן מדרגים
(16)