עוגת שוקולד חמה בספל (למיקרוגל)
עוגת שוקולד חמה בספל
המרכיבים ל3 מנות3 ספלי קפה בינוניים:
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן (30 מ"ל)
- 0.25 כוס סוכר (50 גרם)
- 0.25 כוס שוקולית (40 גרם)
- 1 כף קקאו שטוחה (גם כף שוקולית שטוחה זה בסדר)
- 0.25 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
- 0.25 כוס קמח (40 גרם)
- 0.25 כפית אבקת אפייה
- 0.25 כוס שמת מתוקה (60 מ"ל)
- 40 גרם שוקולד מריר
- (כל סירופ אחר שאתם אוהבים)
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה טורפים (לא מקציפים!) את הביצה, השמן, הסוכר, השוקולית, הקקאו, השמנת המתוקה, הקמח ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת תהיה יחסית דלילה וזה בסדר.
-
02.
ממלאים בתערובת 3 ספלי קפה, אל תתפתו להוסיף יותר משליש כוס, כי התערובת יכולה לגלוש מהספלים במיקרוגל.
-
03.
בינתיים שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה לרוטב ואת השוקולד מריר (שבור לריבועים), ומחממים על אש קטנה עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה.
-
04.
עם השתמשתם בסירופ מבקבוק, כמו סירופ מייפל או סירופ שוקולד, לא צריך להרתיח בסיר או לחמם.
-
05.
מניחים את שלושת הספלים במיקרוגל ומחממים למשך דקה וחצי (תלוי בעוצמת המיקרוגל). עם העוגה נראת מוכנה מבחוץ, תנו לה עוד חמש שניות כדי להיות בטוחים שהעוגה מוכנה מבפנים וגם מבחוץ.
-
06.
מגישים חם ושופכים קצת סירופ למראה מגרה במיוחד. אפשר להוסיף קצפת ותוספות, אבל לא להגזים.