מתכון עוגת שוקולד חמה בספל (למיקרוגל) | השף הלבן

עוגת שוקולד חמה בספל (למיקרוגל)

עוגת שוקולד חמה בספל

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד חמה בספל (למיקרוגל)

המרכיבים ל3 מנות3 ספלי קפה בינוניים:

לעוגות:
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן (30 מ"ל)
  • 0.25 כוס סוכר (50 גרם)
  • 0.25 כוס שוקולית (40 גרם)
  • 1 כף קקאו שטוחה (גם כף שוקולית שטוחה זה בסדר)
  • 0.25 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
  • 0.25 כוס קמח (40 גרם)
  • 0.25 כפית אבקת אפייה
לרוטב:
  • 0.25 כוס שמת מתוקה (60 מ"ל)
  • 40 גרם שוקולד מריר
  • (כל סירופ אחר שאתם אוהבים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה טורפים (לא מקציפים!) את הביצה, השמן, הסוכר, השוקולית, הקקאו, השמנת המתוקה, הקמח ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת תהיה יחסית דלילה וזה בסדר.

  • 02.

    ממלאים בתערובת 3 ספלי קפה, אל תתפתו להוסיף יותר משליש כוס, כי התערובת יכולה לגלוש מהספלים במיקרוגל.

  • 03.

    בינתיים שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה לרוטב ואת השוקולד מריר (שבור לריבועים), ומחממים על אש קטנה עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה.

  • 04.

    עם השתמשתם בסירופ מבקבוק, כמו סירופ מייפל או סירופ שוקולד, לא צריך להרתיח בסיר או לחמם.

  • 05.

    מניחים את שלושת הספלים במיקרוגל ומחממים למשך דקה וחצי (תלוי בעוצמת המיקרוגל). עם העוגה נראת מוכנה מבחוץ, תנו לה עוד חמש שניות כדי להיות בטוחים שהעוגה מוכנה מבפנים וגם מבחוץ.

  • 06.

    מגישים חם ושופכים קצת סירופ למראה מגרה במיוחד. אפשר להוסיף קצפת ותוספות, אבל לא להגזים.

הכנת? כאן מדרגים
(23)