מתכון עוגת שוקולד חמה בספל (למיקרוגל) | השף הלבן

עוגת שוקולד חמה בספל (למיקרוגל)

עוגת שוקולד חמה בספל

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד חמה בספל (למיקרוגל)

המרכיבים ל 3 מנות3 ספלי קפה בינוניים:

לעוגות:
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן (30 מ"ל)
  • 0.25 כוס סוכר (50 גרם)
  • 0.25 כוס שוקולית (40 גרם)
  • 1 כף קקאו שטוחה (גם כף שוקולית שטוחה זה בסדר)
  • 0.25 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
  • 0.25 כוס קמח (40 גרם)
  • 0.25 כפית אבקת אפייה
לרוטב:
  • 0.25 כוס שמת מתוקה (60 מ"ל)
  • 40 גרם שוקולד מריר
  • (כל סירופ אחר שאתם אוהבים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה טורפים (לא מקציפים!) את הביצה, השמן, הסוכר, השוקולית, הקקאו, השמנת המתוקה, הקמח ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת תהיה יחסית דלילה וזה בסדר.

  • 02.

    ממלאים בתערובת 3 ספלי קפה, אל תתפתו להוסיף יותר משליש כוס, כי התערובת יכולה לגלוש מהספלים במיקרוגל.

  • 03.

    בינתיים שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה לרוטב ואת השוקולד מריר (שבור לריבועים), ומחממים על אש קטנה עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה.

  • 04.

    עם השתמשתם בסירופ מבקבוק, כמו סירופ מייפל או סירופ שוקולד, לא צריך להרתיח בסיר או לחמם.

  • 05.

    מניחים את שלושת הספלים במיקרוגל ומחממים למשך דקה וחצי (תלוי בעוצמת המיקרוגל). עם העוגה נראת מוכנה מבחוץ, תנו לה עוד חמש שניות כדי להיות בטוחים שהעוגה מוכנה מבפנים וגם מבחוץ.

  • 06.

    מגישים חם ושופכים קצת סירופ למראה מגרה במיוחד. אפשר להוסיף קצפת ותוספות, אבל לא להגזים.

הכנת? כאן מדרגים
(23)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.