עוגת שוקולד וקוקוס לפסח – כשרה וטעימה | השף הלבן

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגה כשרה לפסח המורכבת מבסיס מוקצף בטעם קוקוס ועליו שכבת מוס שוקולד קר. קינוח יפה וחגיגי שמתאים לארוחות משפחתיות ולסעודות חגיגיות במהלך החג

מאת: גל דורון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

המרכיבים ל 18 פרוסות:

לתחתית:
  • 4 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 150 גרם קוקוס טחון
למוס:
  • 4 חלמונים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • כף וחצי סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה נשלפת בגודל 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    במיקסר מקציפים חלבונים וסוכר ומוסיפים את הקוקוס.

  • 03.

    משמנים את התבנית בתרסיס שמן קנולה ומשטחים בה את קצף הקוקוס.

  • 04.

    אופים כ-20 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    הכנת המוס: ממיסים את השוקולד כדקה במיקרוגל. מוסיפים את החלמונים אחרי השני תוך ערבוב.

  • 06.

    מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וסוכר.

  • 07.

    מעבירים כרבע מכמות הקצפת לתערובת השוקולד ומערבבים.

  • 08.

    מעבירים את תערובת השוקולד לקערת הקצפת ומקפלים.

  • 09.

    יוצקים את המוס על גבי תחתית הקוקוס ומכניסים למקפיא עד ליום למחרת. מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.

  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(227)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.