עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
עוגה כשרה לפסח המורכבת מבסיס מוקצף בטעם קוקוס ועליו שכבת מוס שוקולד קר. קינוח יפה וחגיגי שמתאים לארוחות משפחתיות ולסעודות חגיגיות במהלך החג

המרכיבים ל 18 פרוסות:
- 4 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 150 גרם קוקוס טחון
- 4 חלמונים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן
- כף וחצי סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
במיקסר מקציפים חלבונים וסוכר ומוסיפים את הקוקוס.
-
03.
משמנים את התבנית בתרסיס שמן קנולה ומשטחים בה את קצף הקוקוס.
-
04.
אופים כ-20 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
05.
הכנת המוס: ממיסים את השוקולד כדקה במיקרוגל. מוסיפים את החלמונים אחרי השני תוך ערבוב.
-
06.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וסוכר.
-
07.
מעבירים כרבע מכמות הקצפת לתערובת השוקולד ומערבבים.
-
08.
מעבירים את תערובת השוקולד לקערת הקצפת ומקפלים.
-
09.
יוצקים את המוס על גבי תחתית הקוקוס ומכניסים למקפיא עד ליום למחרת. מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
-
10.
בתאבון!