עוגת שוקולד ומרשמלו בציפוי שוקולד – מתכון לעוגה מפנקת | השף הלבן

עוגת שוקולד ומרשמלו

עוגת פינוקים – שוקולד, מרשמלו ועוד שוקולד. אם מערבבים מרשמלו ורוד ולבן, השמחה גדולה עוד יותר

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד ומרשמלו
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8-10 מנות:

לעוגה:
  • 100 גרם חמאת "תנובה"
  • 75 גרם שוקולד מריר 60%, שבור לקוביות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מידה טחינה גולמית
  • 2 ביצים טרופות
  • ½ כוס (60 גרם) קמח
  • ⅛ כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 100 גרם סוכריות מרשמלו וניל (30 יחידות שקוטרן ואורכן כ־2.5 ס"מ)
לציפוי השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 2 כפיות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב תבנית מוארכת עמוקה 30x11 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 02.

    ממסים את החמאה עם השוקולד בסיר בינוני־קטן מעל להבה נמוכה מאוד. מסירים מהאש ומערבבים במטרף לתערובת חלקה. מוסיפים סוכר, תמצית וניל וטחינה וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים בזרם דק, תוך טריפה נמרצת. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים רק עד שכל הקמח נבלע בתערובת השוקולד.

  • 03.

    מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית ומיישרים את פניה.

  • 04.

    אופים במדף האמצעי במשך 14-12 דקות, עד שמרכז העוגה קפיצי למגע. היזהרו מאפיית יתר שמייבשת את העוגה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 05.

    מוציאים את התבנית מהתנור, שורטים קצת את פניה בשיני מזלג (כדי שהמרשמלו יידבקו טוב יותר), ומסדרים את המרשמלו על העוגה בשלשות - אל תדאגו אם נשארים רווחים, הם ייסגרו באפייה. מחזירים את התבנית לתנור, סוגרים את הדלת ומכבים את התנור. משהים את התבנית בתנור הכבוי במשך 5-4 דקות, עד שהמרשמלואים תופחים מעט ונצמדים זה לזה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 06.

    מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות. מעבירים להב סכין סביב שולי העוגה, כדי להפריד אותם מנייר האפייה. הכנת ציפוי השוקולד:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    שמים בקערת זכוכית שוקולד, שמנת וסוכר ומחממים במיקרוגל 30 שניות. מטלטלים את הקערה ומחממים במשך 30-15 שניות נוספות, עד שהתכולה חמה מאוד למגע יד. טורפים לתערובת חלקה. (שיטה חלופית: שמים את השוקולד בקערה. מחממים את השמנת עם הסוכר בסיר קטן כמעט עד לרתיחה. יוצקים על השוקולד, משהים דקה, וטורפים לתערובת חלקה.)

  • 08.

    מעבירים את התערובת לשקית זילוף חד־פעמית או לשקית ניילון עבה וחזקה, גוזרים את הפינה ומזלפים את ציפוי השוקולד על המרשמלו כך שיכסה את שכבת המרשמלו ויגלוש לצדדים ולפינות.

  • 09.

    מצננים עד שהציפוי מתקשה.

  • 10.

    מוציאים את העוגה מהתבנית, מסירים את הנייר בזהירות, ומעבירים את העוגה למגש. לחיתוך קל, טובלים את להב הסכין במים חמים מאוד, מנגבים ופורסים.

הכנת? כאן מדרגים
(1161)