עוגת שוקולד־אגוזים בציפוי יולו שוקולד חלב
עוגה עשירה ומשובחת, עתירת שוקולד ואגוזים, שכדאי להכין בכל ימות השנה ולא רק בפסח. העוגה מתאימה גם לנמנעים מגלוטן.
המרכיבים ל12:
- 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
- 100 גרם שוקולד מריר 60% לפחות קצוץ
- 50 גרם שוקולד חלב משובח קצוץ
- 6 ביצים מופרדות
- ⅔ כוס (130 גרם) סוכר
- ¼ כפית מלח (רצוי אטלנטי)
- 1 כף חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 150 גרם אילסרים (אגוזי "לוז") קלויים מולבנים טחונים דק
- 2 גביעים (2x123 גרם) יולו שוקולד חלב
- תלתלי שוקולד חלב לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את החמאה ואת השוקולדים בסיר בינוני מעל להבה קטנה נמוכה מאוד, וטורפים לתערובת חלקה. מסירים את הסיר ממקור החום ומצננים במשך 5 דקות. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מרפדים תחתית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים את דופנות התבנית (אפשר לרפד גם את הדפנות ברצועה של נייר אפייה).
טיימר מופעל
-
02.
מקציפים את החלבונים בקערה גדולה לקצף יציב. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף גמיש ומבריק.
-
03.
טורפים לתוך תערובת השוקולד מלח, חלמונים, חלב ותמצית וניל. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים. מוסיפים רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול. מעבירים את תערובת השוקולד לקערת הקצף, ומבליעים אותה לתוך הקצף בתנועות קיפול. מעבירים את תבליל העוגה לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור במשך 50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן לגמרי. מרכז העוגה שוקע במקצת במהלך הצינון והשוליים הגבוהים יוצרים "גדר" סביבו.
טיימר מופעל
-
04.
מריצים להב סכין בין העוגה לדופנות התבנית ומשחררים את מסגרת התבנית. מעבירים את העוגה למגש. ממלאים את המרכז השקוע ביולו שוקולד חלב, ומעטרים בתלתלי שוקולד. מכסים בפעמון עוגה ומעבירים למקרר. טעמה של העוגה משביח אחרי לילה במקרר.